Ekološka udruga planira aktivno proljeće: Priprema se akcija podvodnog čišćenja jezera Čiče, a fotografi će snimiti što sve kriju njegove dubine

Jezero Čiče
Udruga će organizirati akciju podvodnog čišćenja jezera Čiče / Foto: Gorica.info

Udruga Jezero Čiče – Turopoljsko more ne miruje. Članovi udruge u subotu su održali sastanak s udrugom Roniti se mora i isplanirali aktivnosti za sljedeće mjesece.

Tako su dogovorili ekološku akciju podvodnog čišćenja jezera, koju će prijaviti za dobivanje potpore grada Velike Gorice i Zagrebačke županije. Tijekom te akcije u dubine jezera će se spustiti i profesionalni fotografi koji će snimiti podvodne fotografije. Bit će to vrlo zanimljivo jer već desetljećima po Velikoj Gorici kolaju razne priče o tome što sve kriju dubine jezera Čiče. Fotografije bi na kraju trebale biti prikazane zainteresiranim građanima na izložbi.

jezero čiče
Sastanak udruge Jezero Čiče – Turoposljsko more / Foto: Udruga JČTM

Udruga je počela i razgovore o osnivanju posebne sekcije ronioca. Bila bi to druga sportska sekcija u udruzi budući već djeluje sekcija windsurfera.

Podsjetimo, udruga Jezero Čiče – Turopoljsko more javnosti je predstavljena u srpnju prošle godine. Glavni zahtjev udruge jest pretvoriti jezero u suvremeni sportsko-rekreacijsko-turistički kompleks na vodi, koji će ponovno biti meka za Velikogoričane, ali i sve one željne uživanja u prirodi.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare