Akcija izviđača u koju se uključuje i Udruga skauta Tur: Darujmo djeci s potresom pogođenih područja igračke i uljepšajmo im teška vremena

”Happycentar - Igračke za mirnije snove” naziv je akcije Saveza izviđača Hrvatske

Savez izviđača Hrvatske pokreće kampanju Happycentar – Igračke nove za mirnije snove, a u nju će se aktivno uključiti i Turopoljska udruga skauta Tur. U prostore udruge skauta u Velikoj Gorici građani će moći donijeti nove igračke koje će potom biti darovane djeci na potresom pogođenim područjima Banovine, Pokuplja i Vukomeričkih gorica.

– Prostori Turopoljske udruge skauta Tur postat će jedan od niza Happycentara u Hrvatskoj. Akcija će trajati mjesec dana. Happycentar u Velikoj Gorici bit će na adresi Kurilovečka ulica 48, u sklopu Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica. Igračke će se moći donijeti srijedom i petkom od 19-21 sati te subotom od 10-13 sati – pojašnjava Alen Konjević iz Turopoljske udruge skauta Tur.

Pomozimo, dakle, djeci na potresom pogođenim područjima da uz igračku lakše prebrode silne šokove i promjene koje je u njihove male živote unio razorni potres.

Evo što je navedeno o kampanji Happycentar – Igračke nove za mirnije snove na njihovoj Facebook stranici:

– Želja nam je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci. U potresom pogođenim područjima dječji smijeh naglo su zamijenili tuga i strah, a bezbrižna igra preko noći je postala neka davna prošlost. Igra je od iznimne važnosti za dječji emocionalni, socijalni, intelektualni i fizički razvoj. Igra pobuđuje maštu i razvija kreativnost, a igračke su neizostavan dio procesa učenja, rasta, razvoja i sazrijevanja djeteta. Ovom kampanjom želimo vratiti osmijeh na lica onih najmlađih, a tugu i strah barem djelomično zamijeniti iskrenom radošću. Da bismo to ostvarili, potrebna nam je pomoć velikog broja građana i tvrtki koji su u mogućnosti donirati nove igračke i ostalu opremu – stoji u objavi Dana Špicera.

Kampanja Happycentar – Igračke nove za mirnije snove ima i svoju web stranicu koju možete pogledati na ovom linku i preko nje se također možete uključiti u akciju.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare