Mali poduzetnici, objavljen je javni poziv za dodjelu potpora: Osigurano 2,2 milijuna kuna za one kojima je otežano poslovanje

mali poduzetnici
Mali poduzetnici mogu se prijaviti na javni poziv od kraja veljače / Foto: Pixabay

Grad Velika Gorica objavio je javni poziv za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19. Na javni poziv mogu se prijaviti mali poduzetnici sa sjedištem, a obrtnici i s prebivalištem na području Grada Velike Gorice. V.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar kazao je da ovo prva mjera kojom žele olakšati poslovanje poduzetnicima, a uskoro će predstaviti i nove.

Na javni poziv mogu se prijaviti mali poduzetnici kojima je dana 27. studenog 2020. godine Odlukom koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske potpuno ili djelomično obustavljeno poslovanje.

Visina potpore ovisi o broju zaposlenih. Maksimalni iznos potpore po zaposlenom može biti do 3.000,00 kn. Maksimalni broj zaposlenih za obračun potpore, po obrtu ili trgovačkom društvu je 5.

Potpora se odobrava za financiranje tekućeg poslovanja (obrtna sredstva) koje prijavitelj smatra neophodnim za nastavak poslovanja.

Potpora se također odobrava za financiranje tekućeg poslovanja (obrtna sredstva) koje korisnik potpore smatra neophodnim za nastavak poslovanja.

Prihvatljivi su troškovi nastali od 1. siječnja 2021. godine do dana podnošenja Izvješća o namjenskom korištenju potpore, a najkasnije do 31. svibnja 2021. godine.

Korisnik ne može ostvariti pravo na potporu za pokriće istih troškova za koje je već ostvario pravo na potporu iz drugih proračuna (državni, županijski, gradski).

Kriterij za dodjelu potpora je postotni udio pada poslovnih prihoda/primitaka u razdoblju od 1. do 31.12.2020. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a koji mora iznositi najmanje 50%.

Prijave se primaju od 15. do 28. veljače 2021. godine na e-mail adresu: poduzetnistvo@gorica.hr.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare