Premijer Andrej Plenković najavio popuštanje mjera od 15. veljače: Od ponedjeljka kave za van, otvaraju se teretane, škole stranih jezika i casina

popuštanje mjera
Popuštanje mjera najavio je premijer Andrej Plenković. Od ponedjeljka, 15. veljače može se dobiti kava za van / Foto: Vlada.RH

Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje mjera od ponedjeljka, 15. veljače.

– Što se tiče mjera, mislim na mjere ograničenja, mi smo proteklih dana kao što smo najavili, pratili razvoj epidemiološke situacije. Rekli smo da će nam referentni trenutak biti sredina veljače i nakon analiza i razgovora članova Vlade sa Stožerom, epidemiolozima, smatramo da možemo donijeti nekoliko odluka koje će biti određeni signal popuštanja uz veliku dozu opreza. Nema mjesta pretjeranom popuštanju niti ima prestanka odgovornog ponašanja svih građana. Popuštanje mjera odnosi se na to da se ugostiteljima, koji pružaju uslugu pripreme jela, pića i slastica, omogući prodavanje kave za van i na taj način omogućujemo njihovu poslovnu aktivnost, s tim da mjere koje imaju i naknade za veljaču vrijede za cijeli mjesec – kazao je premijer Plenković.

– Drugo je da se omogući otvaranje teretana i fitness centara uz poštivanje epidemioloških mjera – kazao je.

– Treće je da se omogući djeci nastava u školama za strane jezike, radionicama, mogućnost da najmlađi uz školske aktivnosti mogu redovito, ne online nego fizički ići u van kurikularne aktivnosti koje su im korisne.

Zadnje je da se uz poštivanje epidemiološkog okvira omogući otvaranje kladionicama, automat klubovima i kasinima uz ograničenja koja će se odnositi na konzumaciju pića i svega što će Stožer preciznije sutra propisati – kazao je premijer.

– Nastavit ćemo s praćenjem epidemiološke situacije. Iduće prolazno vrijeme će biti 1. ožujka, vidjet ćemo što će se zbivati s dinamikom kretanja broja novozaraženih i donositi odluke koje su u funkciji zaštite zdravlja, hrvatskog gospodarstva i poslovne aktivnosti što većeg broja ljudi – istaknuo je premijer Plenković na sjednici Vlade.

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Suzana
Suzana
23 days ago

Napokon će djeca moći nastaviti s učenjem stranih jezika. U redovnu školu mogu ići a na engleski dva puta tjedno ne mogu. To je besmislica.

Domaći Dečko
Domaći Dečko
23 days ago

Glavno je da su kladionice otvorili. Idemo tako naći sreču