Radnici VG Čistoće očistili divlje odlagalište kod Sajmišta: Kako napokon zaustaviti neodgovorne divljake koji bacaju smeće gdje požele?

smeće
Smeće je u četvrtak očišćeno, no bez kažnjavanja onih koji ga bacaju za nekoliko dana sve će biti po starom / Foto: Gorica.info

Radnici VG Čistoće očistili su u četvrtak divlje odlagalište smeća uz zapadnu ogradu Sajmišta, uz makadam u produžetku Horvatove ulice. Učinili su to po tko zna koji puta, a samo je pitanje dana kada će ponovno neki naši sugrađani zatrpati taj dio na rubu Velike Gorice svim vrstama smeća.

Većina tog smeća može se odložiti na reciklažno dvorište koje je 200-300 metara udaljeno od ovog divljeg odlagališta. Reciklažno se nalazi doslovce iza ugla.

Taj dio povremeno čiste i volonteri, ali ne prođe niti pokoji dan da oni neodgovorni među nama ne počnu ponovno bacati smeće u prirodu. Građani na ovaj problem upozoravaju gradsku upravu već godinama, ali ona dosad nije učinila ništa efikasno. I Gorica.info je više puta pisala o ovom problemu, ali se ništa bitno nije promijenilo.

Opet su se aktualizirale nadzorne kamere koje bi se postavile na taj dio grada i kojima bi se lakše došlo do onih koji bacaju smeće.

Bez da se divljaci, koji taj dio Velike Gorice pretvaraju u divlje smetište, uhvate na djelu i potom debelo novčano kazne teško da će se nešto bitnije promijeniti. Vrijeme je za takav odlučan potez.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
2 months ago

To s reciklažnim dvirištem i nije baš tako.