HGSS spasio mladi par koji se izgubio na Papuku: Spašavanje je otežavala niska temperatura, snijeg i vjetar

hgss
Foto: HGSS

Potraga za mladićem i djevojkom koji su se izgubili na Papuku sretno je završena. Pronašli su ih pripadnici HGSS iz stanica Požega i Orahovica. Temperatura na Papuku spustila na 13 ispod nule i zato je bilo jako važno što prije stići do izgubljenih planinara. Srećom mladi par imao je punu bateriju na mobitelu i poslao je koordinate te su ih pripadnici HGSS uspjeli pronaći. Tim Stanice Orahovica pronašao ih je na vojnoj cesti nedaleko vrha Papuk. Planinari su nakon toga prevezeni do prostorija Parka prirode Papuk gdje su se utoplili i zagrijali čajem.

U akciji je sudjelovalo troje spašavatelja Stanice Požega i devet spašavatelja Stanice Orahovica.

hgss
Foto: HGSS

Iz HGSS-a još jednom upozoravaju da se u zimskim uvjetima ne upućujete na planine ako za to nemate dovoljno iskustva i opreme te ako se niste prethodno informirali o uvjetima na planini. Planina nikome ne oprašta grešku!

Također podsjećaju da su planinarske staze zaleđene zbog obilnih kiša prošlog tjedna i ovotjednih niskih temperatura. Iako se ne preporuča kretanje u brda koja su zimi zahvaćena snijegom, obavezna oprema je zimska alpinistička oprema osobito dereze i cepin.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare