Pijana vozačica (30) u ranim jutarnjim satima izazvala prometnu nesreću: Uhićena je i odvedena na Prekršajni sud

pijana vozačica
Pijana vozačica nesreću je skrivila u 4 sata ujutro / Foto: PUZ

Pijana vozačica uhićena je u nedjelju rano ujutro nakon što je skrivila prometnu nesreću kod Mosta mladosti u Zagrebu. Nesreća se dogodila oko 4 sata ujutro kada je 30-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracija desnim prometnim trakom zapadnog kolnika Mosta Mladosti i kružnog toka prometa Zapruđe u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s prilaznim kolnikom Ulice Damira Tomljanovića Gavrana skrivila je prometnu nesreću.

Pijana vozačica je isključena iz prometa, oduzeta joj je vozačka dozvola na rok od 12 sati te je prepraćena na Prekršajni sud.  U krvi je imala 1.46 promila alkohola, objavila je zagrebačka policija.

Tijekom vikenda, od 12. do 15. veljače na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 984 prometna prekršaja, od čega 48 prekršaja vozača s alkoholom, 404 prekršaja nepropisne brzine, 97 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 62 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, osam prekršaja upravljana pod zabranom, 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 349 ostalih prekršaja, objavili su iz zagrebačke policije.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare