Inspekcija češlja cijepljenje preko reda, moguće i prijave DORH-u: Ministar Vili Beroš tvrdi da će nepravilnosti biti sankcionirane

cijepljenje
Hoće li cijepljenje preko reda biti sankcionirano, doznat ćemo uskoro / Foto: Zagrebačka županija

Posljednjih dana u javnosti su se pojavile informacije da su cijepljene preko reda ugledne osobe iz javnog života. Tako smo doznali o cijepljenju rektora Damira Borasa i njegove supruge, šefa HGK Luke Burlovića, bivšeg ministra Slavka Linića… Cijepljenje preko reda, odlučio je ministar Vili Beroš, proći će dodatnu kontrolu unutar Ministarstva, a svi slučajevi nepravilnosti bit će sankcionirani, prema potrebi i prijavom Državnom odvjetništvu, rekao je za Jutarnji list ministar zdravstva.

Istaknuo je da čekaju izvještaj s Rebra te da će o njemu ovisiti daljnji koraci.

– Osnovano je Povjerenstvo za praćenje i analizu cijepljenja pri Ministarstvu zdravstva, koje će analizirati dostavljena izvješća. Ako ne bude znakova odstupanja od programa cijepljenja, dalje se neće trebati ništa raditi. Ako uočimo neke nepravilnosti, uputit ću zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravstva u KBC Zagreb ili bilo koju drugu ustanovu u kojoj bi eventualno bilo nepravilnosti kako bi se sve pomno istražilo – napominje Beroš.

Na pitanje koji su koraci ako se uoče daljnje nepravilnosti, Beroš pojašnjava da se tada ide prema Hrvatskoj liječničkoj komori, a ako bi se utvrdilo da je bilo nezakonitih radnji, slučaj bi preuzelo Državno odvjetništvo.

Iz Hrvatske liječničke komore poručuju da će se svakako baviti ovom temom te da se povjerenstvo HLK načelno sastaje jednom mjesečno.

– Cijepljenje preko reda bit će i na dnevnom redu nadležnog povjerenstva HLK-a nakon što Komora službenim putem zaprimi izvješće Zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva – zaključuju u Hrvatskoj liječničkoj komori.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare