Objavljen je natječaj za dodjelu bespovratne pomoći drvoprerađivačima s potresom pogođenih područja: Na raspolaganju je 10 milijuna kuna

natječaj
Natječaj je otvoren do 8. ožujka / Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Raspisan je javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za sanaciju šteta od potresa poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. Drvoprerađivačima će se bespovratno dodijeliti 10 milijuna kuna, do 100 posto od ukupno prihvatljivih troškova, uz najviši iznos potpore do 1,4 milijuna kuna. objavilo je u utorak Ministarstvo poljoprivrede. Natječaj je otvoren do 8. ožujka 2021.

Prihvatljivi troškovi su troškovi sanacije šteta od potresa na proizvodno-poslovnom objektu ili izgradnje novoga za istu namjenu; proizvodnoj tehnologiji i opremi ili po potrebi kupovine novog stroja ili opreme za istu namjenu; informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji; infrastrukturi u tvorničkom krugu; i trošak ishođenja Nalaza i mišljenja vještaka.

Prihvatljivi korisnici su isključivo mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici (trgovačka društva i obrti) registrirane djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja s aktivnom proizvodnjom na području pogođenom potresom koji su imali štetu kao posljedica potresa.

Na području pogođenom potresom, poduzetnici koji se bave preradom drva i proizvodnjom namještaja pretrpjeli su štete zbog kojih je došlo do smanjenja ili obustave njihove proizvodnje. Drvoprerađivači su za ova područja, koja su slabo naseljena i ekonomski nerazvijena, izuzetno važni i zato je potrebno sanirati štete radi nastavljanja proizvodnje i opstanka, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Obrasci za prijavu na natječaj su dostupni ovdje, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na: potpore.drvna@mps.hr.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare