HNK Gorica sudjeluje u regionalnom projektu kojeg financira EU, kojem je cilj kroz sport pružiti djeci trajne vrijednosti za život

hnk gorica
Voditelj nogometne škole HNK Gorice Marko Radanić 7 Foto: HNK Gorica

HNK Gorica jedini je hrvatski klub koji sudjeluje u regionalnom projektu “Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu”, projektu koji kroz Erasmus+ financira Europska unija, objavljeno je na klupskim stranicama. Cilj projekta je razviti novi program rada s trenerima u kojem će se kroz treninge i kroz sport djeci i mladima približiti i druge teme od značaja za svakodnevni život. Ideja projekta nije stvoriti vrhunske sportaše, već kroz sport djeci pružiti neke vrijednosti koje će nastaviti njegovati i nakon što završe sportsku karijeru.

U sljedeće dvije godine, koliko će trajati projekt, 250 nogometaša mlađih uzrasta sudjelovat će u besplatnim kampovima, a obuku će proći 25 nogometnih trenera iz pet uključenih klubova – HNK Gorice, Maribora, Pelistera, beogradskog Grafičara i Sloge iz Doboja.

– Sva današnja tehnologija odvlači djecu od sporta, premalo vremena provode na sportske aktivnosti. Klubovi i mi treneri smo programeri njihovog sportskog dijela života, ali problem je vrijeme izvan nogometnih terena – rekao je voditelj nogometne škole HNK Gorice Marko Radanić.

Zbog epidemioloških mjera kampovi će se održati u ljetnim mjesecima kada će se sve aktivnosti moći biti na otvorenom.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare