Mihael Zmajlović (SDP) prebacio bi u Veliku Goricu sjedište Zagrebačke županije, a doznajemo da ima još jedno iznenađenje za Velikogoričane

zmajlović
Mihael Zmajlović kandidat je SDP-a za župana Zagrebačke županije / Foto: SDP

Mihael Zmajlović, ugledni SDP-ovac, objavio je kandidaturu za župana Zagrebačke županije. Tako će Zmajlović krenuti u nadmetanje sa Stjepanom Kožićem, koji je na čelu županije već dvadeset godina.

– Na kraju smo jednog 20-godišnjeg razdoblja vlasti i modela upravljanja koji je Zagrebačku županiju učinio bezidejnom, neprepoznatljivom i nezanimljivom i samim stanovnicima. Imam znanje, iskustvo, motivaciju, emociju za stvaranje moderne, efikasne i poštene županije. Imao sam i dosad sreće i čast služiti građanima i kao gradonačelnik Jastrebarskog i kao ministar zaštite okoliša i prirode. Hrabrost da pokrenem nove stvari i ponos na ono što sam ostavio iza sebe, moja su najveća motivacija da se borim za novu, drugačiju županiju u vremenu koje je pred nama – izjavio je Mihael Zmajlović.

Zmajlović jedini ozbiljan protukandidat Kožiću

Zmajlović je 43-godišnjak i politički analitičari smatraju da će biti jedini ozbiljan protukandidat Kožiću. To, doznaje se u političkim kuloarima, potvrđuju i dosad provedene predizborne ankete. Iza Kožića će stati i HDZ iz čijih redova će doći i dvojica kandidata za zamjenike župana – Damir Tomljenović iz Vrbovca i Ervin Kolarec iz Velike Gorice. Ipak, na izbore za Županijsku skupštinu izaći će dvije odvojene liste – HDZ-a i Nezavisna lista Stjepana Kožića.

Očito je i Zmajlović svjestan značaja Velike Gorice na budućim izborima za župana i Županijsku skupštinu, pa je izrekao ono što već godinama traže stanovnici našeg grada.

– Velika Gorica šesti po veličini grad u Hrvatskoj i logično je, a Velika Gorica to i zaslužuje, da bude središte Zagrebačke županije. I na ovaj način želim županiju približiti njezinim stanovnicima. Nažalost, naša županija je poznata samo po tome da je to jedina županija u Republici Hrvatskoj koja nema središte na području svoje županije – naglasio je Zmajlović.

Kritičan je, naravno, bio prema aktualnoj županijskoj vlasti, ali je isto tako istaknuo kako stanovnici Zagrebačke županije uglavnom ne znaju koje su ovlati županije.

grbin_zmajlović
Šef SDP-a Peđa Grbin je, naravno, podržao Mihaela Zmajlovića / Foto: SDP

Još jedno iznenađenje stiže iz Velike Gorice

– Stanovnici Zagrebačke županije gotovo uopće ne znaju da je županija osnivač osnovnih i srednjih škola, domova zdravlja, hitne službe i niza drugih institucija od županijskih cesta do razvojne agencije.
Trenutni župan je na vlasti već 20 godina, ali nema tog projekta za koji bi se moglo reći da je kapitalan i da je obilježio ovaj mandat – objasnio je SDP-ov kandidat za župana.

Gorica.info iz izvora bliskih SDP-u doznaje da bi se u najužem timu Mihaela Zmajlovića mogla naći još jedna osoba iz Velike Gorice. Prema tom izvoru Zmajlović najozbiljnije razmišlja da za mjesto dožupana kandidira jednu osobu iz Velike Gorice. Konkretnije, radilo bi se o dožupanici iz našeg grada pobijedi li Zmajlović Kožića.

guest
4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Barbara K.
Barbara K.
15 days ago

HDZ uopće nema kandidata za župana, stvarno su moćni u Zagrebačkoj żupaniji 😂

Bernard iz Gorice
Bernard iz Gorice
15 days ago
Odgovori na  Barbara K.

A nije baš ni SDP neka snaga u ZG županiji. Ne mogu sami ništa. Pa zadnji put im je baš Kožić bio kandidat za župana, koji je pobijedio. I tada je uz sebe imao dva SDP-ova dožupana. Baš kao sada, samo su dožupani HDZ-ovi. Jedina snaga je Kožić a ne ove velike stranke

Milica
Milica
14 days ago
Odgovori na  Bernard iz Gorice

Kozic je tada bio u HSSu i imao je jednog zamjenika iz HSSa i zamjenicu zupana iz SDPa…sve kasnije je povijest i jos jedna krađa u reziji Kozica

Domaći Dečko
Domaći Dečko
15 days ago

Kožić bi stvarno trebao u penziju