KOLUMNA Put do uspjeha: U ovim situacijama nije dovoljno samo pojačati postojeće aktivnosti, nego je potrebno promijeniti model… Piše: Siniša Drobnjak, velikogorički poduzetnik

kolumna
Kolumna Put do uspjeha, autor Siniša Drobnjak

Portal Gorica.info želi široj javnosti predstaviti uspješne Velikogoričane, njihove priče i njihova razmišljanja koja mogu biti inspiracija drugima. Jedan od takvih je i Siniša Drobnjak, privatni poduzetnik od 1995. godine.

U avanturu privatnog poduzetništva krenuo je iz kuće svojih roditelja od kojih je i posudio novac, dovoljan za osnivanje tvrtke i troškove prve prezentacije, na kojoj nije uspio doći do svog prvog kupca.

Danas je Siniša vlasnik nekoliko uspješnih tvrtki u regiji, koje se bave razvojem IT rješenja i distribucijom proizvoda u dentalnoj medicini.

Poslovna znanja je stjecao na prestižnim američkim i europskim poslovnim školama, a zadnjih nekoliko godina pomaže svojim klijentima u njihovom osobnom razvoju i tranziciji iz uloge zaposlenika u poziciju vlasnika.

U slobodno se vrijeme bavi humanitarnim radom i promicanjem tradicionalnih vrijednosti Turopolja, kao građanin Velike Gorice.

Otac je prekrasne djevojčice s kojom dijeli strast prema američkim konjima.

Ovo je Sinišina dvanaesta kolumna za portal Gorica.info.

KOREKCIJA POSLOVNOG MODELA

U situacijama kad nam je dobit premalena, a priljev gotovine presušuje, najveća greška koju možemo napraviti je da pokušamo na silu prebaciti svoju prodaju na “steroide”, radeći iste stvari kao i do sada, ali ovaj put glasnije. 

Kultura “dopamina” (hormona sreće) na koju nas je navikla tehnologija i korištenje pametnih telefona, stvaranjem kontinuirane i nekontrolirane potrebe za “mikro” uzbuđenjima, i ovdje ima veliku ulogu – uzbudljivo je “napumpavati” svoje marketinške i prodajne aktivnosti.

No iskusni vlasnik ima cijeli niz alata i poluga u svom poduzetničkom arsenalu, s kojima može povećati svoj profit i priljev gotovine.

U pojedinim situacijama, nije dovoljno na novi način raspodijeliti resurse ili povećati učinkovitost, ponekad je potrebno promjeniti postojeći poslovni model.

Pandemija COVID-19 natjerao je veliki broj tvrtki da moraju u kratkom roku promjeniti svoj dosadašnji poslovni model, inače ugrožavaju održivost svog cijelokupnog poslovanja.

Kad je u pitanju rast i profitabilnost poslovanja, rijetko posežemo za značajnim promjenama poslovnog modela, ali ponekad je upravo u tome uzrok problema.

Postoji pet ključnih pitanja koja traže odgovor, kad je poslovni model u pitanju:

1) Koliko resursa (vrijeme-napor-novac) moramo uložiti?

2) Tijekom kojeg vremenskog razdoblja?

3) Koliko prihoda želimo generirati?

4) Je li je prihod dovoljan da opravda troškove ulaganja i održavanja investicije, uz dovoljnu profitabilnost?

5) Možemo li ostvariti povrat investicije u planiranom vremenu?

U nastojanju da budemo još uspješniji, većina nas vidi rješenje u rastu prihoda.

Na tom putu povremeno prolazimo kroz razdoblja smanjenog profita i gotovine, kao rezultat naših “pojačanih” aktivnosti.

Pokazatelji da smo prerasli postojeći poslovni model su obično vidljivi kad nam poslovanje počne “škripati” i na vidjelo počnu izlaziti neučinkovitosti u poslovanju, odnosno kad se na radnom mjestu počne pojavljivati više “drame” nego što je uobičajeno, uslijed pada profitabilnosti.

Tada moramo mijenjati poslovni model, a ne marketinšku strategiju ili naručiti izradu novog vizualnog identiteta tvrtke ili novih web stranica.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare