Asfaltiranje Kačićeve ulice kod Crnog grozda: Radovi mogu biti gotovi u samo tjedan dana, ali oni nikako da počnu jer se čeka Gradska plinara

radovi
Radovi u Kačićevoj ulici traju već sedam mjeseci / Foto: Gorica.info

Vjerojatno je dobar dio Velikogoričana već zaboravio kada su počeli radovi u Kačićevoj ulici, na potezu između Kolarove do Kurilovečke. Bilo je to još 27. srpnja prošle godine. Najavljivalo se da će radovi u tom dijelu Ulice Andrije Kačića Miošića trajati 70 radnih dana, odnosno da će ta ulica, jedna od najprometnijih u našem gradu, biti zatvorena za promet otprilike dva do tri  mjeseca.

Radovi su počeli još usred ljeta

Od početka radova prošlo je već sedam mjeseci, a ulica je još uvijek neasfaltirana. Njena rekonstrukcija trebala je obuhvatiti kompletnu izgradnju prometnice s novom pješačko-biciklističkom stazom s jedne strane i pješačkom stazom s druge strane i novu komunalna infrastruktura. Radove vrijedne 3,3 milijuna kuna izvodi tvrtka VG Komunalac.

Negdje sredinom prosinca radovi još nisu bili dovršeni, pa je Gorica.info ponovno krenula u potragu za odgovorom kada će taj dio Kačićeve napokon biti otvoren za promet. Tada su nam rekli da će ulicu otovoriti, ali bez asfalta jer za taj dio završnih radova treba čekati toplije i suho vrijeme.

Ulica, zapravo, nikada nije bila otvorena za promet, njome se voze samo oni koji tamo žive. Došlo je, u međuvremenu, i toplo i suho vrijeme. A asfalta još nema. Što se sada čeka?

Neslužbeno smo doznali da VG Komunalcu treba još samo sedam radnih dana da se ulica napokon završi. No, trenutačno se čeka da se na komunalnu infrastrukturu priključi investitor koji je dobio dozvolu za zgradu na tom dijelu Kačićeve.

Onog trenutka kada se radovi nastave, odnosno kada se ulica asfaltira sljedećih tri godine se ne smije prekopavati. To znači da se investitor mora prije završnog uređenja priključiti na komunalnu infrastrukturu. Ovoga puta se čeka Gradska plinara koja treba priključiti novu zgradu.

Radovi nikako da završe, a izbori se bliže…

Građani, naravno, i dalje negoduju. Posebno jer je u tom dijelu Velike Gorice lakše dobiti sedmicu na Lotu nego naći ulicu koja nije razrovana raznim radovima – od “običnog“ uređenja (poput ovog dijela Kačićeve), radova na aglomeraciji (u nastavku Kačićeve između Kurilovečke i Fabijančićeve) ili kombinacije aglomeracije i gradnje reciklažnog dvorišta (u produžetku Kačićeve nakon križanja s Fabijančićevom).

Stanovnici tog dijela Gorice sve nade polažu u skore izbore jer vjeruju da su i vladajući svjesni da je pitanje kome bi ti ljudi dali glas kada bi, recimo, pala kiša te nedjelje, 16. svibnja, pa bi do birališta morali hodati ili voziti po lokvama i blatu. Kao što rade posljednjih mjeseci…

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare