Katja Matković Mikulčić i dalje će voditi Gradsku knjižnicu: Na natječaj za novog ravnatelja pristigle su dvije prijave, ali je natječaj poništen

katja matković mikulčić
Katja Matković Mikulčić Gradsku knjižnicu vodi od 2005.

Katja Matković Mikulčić, dugogodišnja ravnateljica goričke Gradske knjižnice, i dalje će voditi knjižnicu. Potvrda te odluke naći će se na sjednici Gradskog vijeća, 2. ožujka.

Natječaj za izbor nove čelne osobe Gradske knjižnice bio je objavljen sredinom siječnja. Pristigle su dvije prijave, Dražene Petrišić i Pamele Sever. Upravno vijeće Gradske knjižnice je na sjednici održanoj 4. veljače razmotrilo pristigle zamolbe i obavilo razgovor s kandidatkinjama koje su formalno-pravno ispunjavale uvjete, ali, kako se navodi u obrazloženju, nisu imale potrebne kvalitete za obavljanje ravnateljske dužnosti.

Zato je Upravno vijeće 10. veljače donijelo odluku o poništenju natječaja i imenovanju vršiteljice dužnosti Katice Matković Mikulčić od 19. ožujka do imenovanja novog ravnatelja po ponovljenom natječaju. Katja Matković Mikulić može ostati na ovoj dužnosti najdulje godinu dana.

Katja Matković Mikulčić rođena je 1954. u Vrbanju na otoku Hvaru, a od 2005. godine je ravnateljica Gradske knjižnice. Prošle je godine dobila Kukuljevićevu povelju – najveće nacionalno strukovno priznanje u području knjižničarstva.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pero
Pero
1 month ago

Nisu imale potrebne kvalitete za obavljanje ravnateljske duznosti stvarno strucno obrazloženje. A zašto niste jednostavno napisali nemaju odgovarajuću identifikacijsku iskaznicu i amen