Gorička željeznička stanica napokon bi se trebala urediti: U travnju počinje postavljanje javne rasvjete i uređenje parkirališta

željeznička stanica
Gorička željeznička stanica trebala bi se početi uređivati u travnju / Gorica.info

Hoće li se napokon ostvariti dugogodišnje želje brojnih Velikogoričana koji na posao, u školu ili na fakultet u Zagreb putuju vlakom i koji su tražili da se uredi parkiralište i postavi javna rasvjeta na željezničkoj stanici? V.d. gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar danas je na svom Facebooku profilu objavio da je postojeća željeznička stanica neprimjerena za grad naše veličine te da je na radnom sastanku s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem dogovoreno uređenje stanice. U prvoj fazi asfaltirat će se parkiralište i postaviti javna rasvjeta – napisao je Ačkar. Uređenje željezničke stanice trebalo bi krenuti u travnju, doznali smo u gradskoj upravi.

Prije tri mjeseca Gorici.info javile su se čitateljice koje putuju vlakom na posao u Zagreb i nazad, koje su se požalile da u večernjim satima nakon izlaska iz vlaka se osjećaju uplašeno i ugroženo jer oko stanice vlada potpuni mrak. Redoviti putnici na relaciji Velika Gorica-Zagreb već su se ranije obraćali i HŽ-u i goričkoj gradskoj upravi i tražili postavljanje javne rasvjete i uređenje parkirališta, ali nikad nisu dobili nikakav odgovor, doznali smo od čitateljica.

HŽ: Javna rasvjeta nije u našoj nadležnosti

Pitali smo tada HŽ je li javna rasvjete uz prugu u nadležnosti HŽ-a ili je to gradski komunalni problem?

– Problem javne rasvjete koji navodite u upitu nije u nadležnosti HŽ Infrastrukture – odgovorili su nam iz tada Korporativnih komunikacija HŽ-a.

Pokušali smo doznati u gradskoj upravi planiraju li postaviti javnu rasvjetu na parkiralište uz željezničku stanicu? Međutim, odgovor nismo dobili ni nakon višekratnih podsjećanja na naš upit. Treba priznati da je tada bio drugi šef u gradu. Ali samo tri mjeseca kasnije stiže najava da počinje postavljanje javne rasvjete i uređenje parkirališta.

Vlakom putuje sve više Goričana, posebno od kada su prije dvije godine uvedeni dodatni polasci iz Velike Gorice i Zagreba. Stoga je i željeznička stanica Velika Gorica puna ljudi, posebno u špicama. Napokon će u večernjim satima izlazak iz vlaka biti manje stresan putnicima, posebno ženama.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Marija
Marija
2 years ago

Šteta što izbori nisu češće valjda bi sve rupe onda popravili