I u Velikoj Gorici napadaju novinare: Vlasnik goričkog hotela Garden Hill udarao i vrijeđao fotoreportera, pa je ekspresno kažnjen

hotel garden hill
Stjepan Vrban napao je fotoreportera ispred svog hotela Garden Hill / Foto: Gorica.info

Stjepan Vrban, vlasnik velikogoričkog hotela Garden Hill, napao je u petak Gorana Stanzla, fotoreportera agencije Pixsell. Stanzl je bio na radnom zadatku snimajući Vrbanov hotel, koji je u javnost došao istog dana budući su u njemu snimljeni šefovi goričkog Stožera Civilne zaštite ispred kojih je bio stol pun čaša, i sve to usprkos epidemiološkim mjerama koje to brane.

Prema pisanju Večernjeg lista Vrban je vikao:

– Što slikaš, tko ti je dozvolio? P….. ti materina! Tko ti je dozvolio da slikaš?

Poslije ga je više puta udario po fotoaparatu i nastavio udarati po desnoj ruci i desnom ramenu. Fotoreporter je potrčao prema automobilu, ali je Vrban trčao za njim vičući:

– Uhvatit ću te, govno jedno! Što slikaš, tko te poslalo, naći ću te!

Stanzl je nazvao policiju, koja je Vrbana privela dan kasnije. Ekspresno je završio pred sucem za prekršaje koji mu je odredio 1000 kuna kazne. Budući su se obje stranke odrekle prava na žalbu, presuda je postala pravomoćna.

Hotel Garden Hill bio je jedno od prvih mjesta otvorivši vrata ljudima koji su izgubili siguran krov nad glavom u razornom potresu 29. prosinca 2020. Upravo je Vrban, ne pitavši za naknadu, izašao u susret tim ljudima kada im je najviše trebalo.

U petak je portal Index prvi objavio priču o Jakovu Sivriću, načelniku Stožera civilne zaštite grada Velike Gorice i Tomi Vujeviću, zamjeniku načelnika Stožera kako ispijaju pića u hotelu Garden Hill usred epidemioloških mjera. Na to su reagirali iz velikogoričke gradske uprave.

Iz Ureda goričkog gradonačelnika medijima je poslano priopćenje u kojem se navodi da je “krenula politička kampanja i utrka za gradonačelničko mjesto Velike Gorice. To je jedino što se u ovom slučaju može protumačiti iz nepoštene namjere aktera stvaranja afere tamo gdje je nema. Neki su odlučili koristiti i nesretne slučajeve ljudi koji su ostali bez domova kako bi ocrnili one koji brinu o njima” – stoji u priopćenju.

– Ovo je bio radni sastanak na kojem smo ja osobno i moj zamjenik pili vodu – izjavio je načelnik Stožera Jakov Svirić.

Ipak, nebitno je jesu li pili vodu ili nisu, krije li se iza dostavljanja ovih fotografija medijima politička kampanja ili ne. Ništa od toga ne može opravdati postupak Stjepana Vrbana, koji je sam odlučio dijeliti pravdu iskaljujući svoje frustracije na fotoreporteru koji je samo radio svoj posao.

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pero
Pero
1 year ago

Da se nisu tamo Vujević i Sivrić napuhavali nebi ni došlo do tog napada. Čovijek je samo radio svoj posao.

Turopoljski Zmaj
Turopoljski Zmaj
1 year ago

Još jedna sramota za naš grad