Astronomska kazna mladom vozaču: Mora platiti 118.000 kuna jer je bježao policiji, vozio bez vozačke, pijan, bez svjetala i prolazio kroz crveno

astronomska kazna
Mladom vozaču izrečena je astronomska kazna / Foto: PUZ

Zagrebačka policija bila je u kontroli prometa u Vrapču u subotu oko 23 sata kada je dala znak vozaču Renaulta bjelovarskih registracija da se zaustavi. Vozač (22) se nije zaustavio već se dao u bijeg. Policija ga je uhvatila, a na Prekršajnom sudu izrečena mu je astronomska kazna. Iz policije su opisali kako je bježao i kako su ga uhvatili:

– Policija je vozilom krenula za njim, no on je nastavio vožnju Ulicom Jačkovina, Žagarovom, Ulicom Marije Terezije, Bolničkom cestom te drugim ulicama sve do Kolodvorske pri tom grubo kršeći prometne propise. Naime, tijekom vožnje u više je navrata prošao kroz crveno, vozio tzv. slalom vožnjom odnosno vozilom prelazio iz trake u traku, nepropisno koristio mobitel, dok je prilikom bijega, kako bi bio manje uočljiv, na vozilu isključio svjetla. Dolaskom do Kolodvorske ulice vozilo je zaustavio i dao se u bijeg. Međutim, nedugo nakon događaja je pronađen. Daljnjim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 0,40 g/kg alkohola u organizmu. Testiranje na droge je odbio – objavili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Vozač je uhićen, a potom sljedeći dan prepraćen na Prekršajni sud gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom. Mladom vozaču izrečena je astronomska kazna od nevjerojatnih 118.000 kuna.

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Mika Slika
Mika Slika
1 month ago

Dečko je napravio glupost,neosporno, možda bi bilo edukativnije da je proveo 15 dana u zatvoru, još malo pa će dosuđivati kazne za prekršaje u prometu po milijun kuna,ova kazna bi i u Švicarskoj bila velika a kada uspoređujemo sa Hrvatskom, to je kao da je u Švicarskoj država odrezala prekršitelju 118.000 eura, ja još nisam čuo da je netko toliko platio u Švicarskoj, ako i jest, onda je morao imati jako velike prihode tj. plaću, pa srazmjerno tome dobiti ogromnu kaznu.

Ribničan
Ribničan
1 month ago

Treba njemu malo puno zatvora i društvenog preodgoja jer ovu kaznu zasigurno nije u stanju otplatiti. A bjelovarske tablice upućuju na pripadnika manjine koja je zaštićena debelo (to su nagađanja, naravno).

Zadnji uredio 1 month ago by Ribničan