Uhićena inspektorica (57) koja se gostila po restoranima koji su radili protivno odluci Nacionalnog stožera: USKOK je sumnjiči i za primanje mita

inspektorica
Inspektorica je jela i pila po restoranima koji su kršili epidemiološke mjere / Foto: Pixabay

Sanitarna inspektorica (57) za koju se sumnja da se častila po zagrebačkim restoranima u vrijeme dok su oni trebali biti zatvoreni je uhićena, priopćio je USKOK. Kaznenu prijavu protiv dvoje hrvatskih državljana (1964. i 1982.) podnijela je Policijska uprava zagrebačka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

USKOK sumnja da je sanitarna inspektorica Državnog inspektorata u razdoblju od 25. studenoga 2020. do 10. veljače 2021., u Zagrebu, umjesto da provodi inspekcijski nadzor to propustila učiniti. Naime, inspektorica je u ugostiteljskim objektima, koji su radili protivno odluci o nužnim epidemiološkim mjerama, u tri navrata nije poduzimala radnje. Ona je također u to vrijeme i osobno koristila njihove usluge, pogodujući na taj način pojedinim trgovačkim društvima, navodi se u priopćenju Uskoka.

Također je sastavljala zapisnike o obavljenom inspekcijskom nadzoru u pojedinim trgovačkim društvima iako ga nije stvarno provela. Osim toga je u dva navrata, prilikom provođenja nadzora, propustila sačiniti zapisnik o utvrđenim prekršajima i procesuirati ih, navode iz USKOK-a.

Sumnjiče je i za primanje mita

Nadalje se osnovano sumnja da je inspektorica u razdoblju od 29. siječnja 2021. do kraja veljače 2021., u Zagrebu tijekom provođenja inspekcijskog nadzora u jednoj ljekarni zatekla u prodaji sredstava bez važećeg odobrenja Ministarstva zdravstva. Provjerom je utvrdila da je trgovačko društvo koje je te proizvode stavilo u prodaju istog dana podnijelo nepotpun zahtjev za njihovom registracijom, otišla u inspekcijski nadzor tog društva. Zatim je dogovorila da ta tvrtka brzo dobije svu potrebnu dokumentaciju, za što je dobila 2.000 eura koje je trebala podijeliti s pomagačem.

Poduzetna inspektorica je uhićena i zadržana u istražnom zatvoru.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare