Ispitan mladić (20) koji je izazvao stravičnu prometnu nesreću na naplatnim kućicama u Mraclinu: Vozio je brzo s 1,57 promila u krvi, oduzeta mu je vozačka dozvola

mladić
Mladić je u punoj brzini uletio u zgradu HAC-a / Foto: JVP Velika Gorica

Mladić (20) koji je krajem siječnja izazvao prometnu nesreću kod naplatnih kućica na autocesti Zagreb-Sisak, u kojoj je poginuo djelatnik HAC-a, ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Mladić je tek sada ispitan jer je bio u bolnici nakon nesreće u kojoj je zadobio teške ozljede.

Protiv mladića je pokrenuta istraga te mu je, kao mjera opreza, privremeno oduzeta vozačka dozvola, piše Večernji list.

Sumnjiči ga se da je 23. siječnja u 5.25 sa 1,57 promila alkohola u krvi upravljao BMW-om zapadnim kolnikom autoceste A11 od prometnog čvora Velika Gorica-jug prema naplatnoj postaji Mraclin. Kako je bio alkoholiziran bile su mu smanjene vozačke pa brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste.

Kada je došao do naplatne postaje, protivno postavljenom prometnom znaku “obavezao obilaženje s lijeve strane”, mladić je skrenuo u desno i između signalnih stožaca prošao na zatvorenu prometnu traku.

U nastavku nekontroliranog kretanja je, sumnja se, vozilom sletio s kolnika na meki teren i prednjim dijelom vozila naletio na sjeverni zid upravne zgrade naplatne postaje probivši zid i u prostoriji upravne zgrade naletio je  na djelatnika Hrvatskih autocesta kojeg je na mjestu usmrtio.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare