Gradska knjižnica slavi 135 godina postojanja: Organizirali su bogat i zanimljiv program za korisnike, besplatan upis, kviz, izložbu… Povodom Dana Gradske knjižnice u ponedjeljak se možete besplatno upisati /// To vrijedi za sve osobe koje se na taj dan po prvi put upisuju u knjižnicu

gradska knjižnica
Foto: Gorica.info

Gradska knjižnica Velika Gorica u ponedjeljak, 8. ožujka, obilježava svoj dan. To je datum kada su donesena pravila Prve čitaonice u Velikoj Gorici. Pravila se čuvaju u Hrvatskom državnom arhivu, a donesena su 8. ožujka 1885. godine. Godinu dana kasnije s radom je započela prva javna knjižnica na području Turopolja.

Gradska knjižnica Velika Gorica pravna je sljednica Prve čitaonice u Velikoj Gorici i ove godine obilježava svoj 135. rođendan.

– Raduje nas činjenica da se ova obljetnička godina poklapa s Godinom čitanja u cijeloj Hrvatskoj, te ćemo ju proslaviti uz moto „135 godina – 135 razloga za čitanje“, a Dan knjižnice tek je početak različitih aktivnosti koje ćemo provoditi tijekom cijele godine – objavili su iz Gradske knjižnice.

Povodom Dana Gradske knjižnice u ponedjeljak, 8. ožujka možete se besplatno upisati, to vrijedi za sve osobe koje se na taj dan po prvi put upisuju u knjižnicu. Novi korisnici mogu se uz predočenje osobne iskaznice (zdravstvene iskaznice za djecu) upisati u jednom od tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, u Područnoj knjižnici Galženica ili u Dječjem odjelu tijekom radnog vremena knjižnice od 8.00 do 19.30 sati.

– U Godini čitanja pozivamo sve naše sugrađane koji do sada nisu bili upisani u knjižnicu da uz Dan Gradske knjižnice postanu naši novi članovi – ističu iz knjižnice.

Nagradne igre za korisnike

Korisnici mogu sudjelovati u dvije nagradne igre i osvojiti vrijedne nagrade. Kviz „Koliko poznajem GKVG?“ bit će dostupan za ispunjavanje u knjižnici, ali i u online na web stranici knjižnice i moći će se ispunjavati tijekom cijelog tjedna. U ponedjeljak 15. ožujka bit će objavljeni dobitnici, a nagrade su dva besplatna jednogodišnja članstva u knjižnici, s tim da će nagrađeni dobiti poseban članski broj koji u sebi nosi obljetnički broj – 135.

U ponedjeljak započinje i akcija „Moj razlog za čitanje“ koja će se provoditi do kraja godine pod motom „135 godina – 135 razloga za čitanje“. Na pultovima će biti formular na koji će svatko tko želi moći navesti svoj razlog za čitanje i napisati zašto voli čitati. Oni koji će u tome sudjelovati u ponedjeljak 8. ožujka, sudjeluju i u nagradnom izvlačenju (9. ožujka) u kojem će biti podijeljeno pet promotivnih paketa knjižnice. Sve ostale izjave prikupljaju se do kraja godine kada će biti objavljene  u listi sa 135 razloga za čitanje i onda ćemo saznati zašto Velikogoričani vole čitati

U Knjižnici Galženica bit će postavljena izložba uz 135. obljetnicu knjižnice. Na izložbi će se naći dokumentacijski materijal iz povijesti knjižnice kao i pregled njezina sadašnjeg djelovanja.

Raspored događanja

Ponedjeljak, 8. ožujka od 8.00 do 19.30 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica

Besplatan upis za nove članove

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Dječji odjel, Zagrebačka 37 (potkrovlje)

Knjižnica Galženica, Trg Stjepana Radića 5

Koliko poznajem GKVG?

  1. – 13. ožujka 2021. (objava dobitnika 15. ožujka)

kviz/ nagradna igra – dvoje dobitnika osvaja besplatan upis u knjižnicu

Moj razlog za čitanje

  1. ožujka 2021.

Igra s nagradnim izvlačenjem – pet dobitnika nagradnih paketa (izvlačenje dobitnika 9. ožujka)

Izložba uz 135. obljetnicu knjižnice

Knjižnica Galženica, Trg Stjepana Radića 5

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare