Ovoga ima samo kod nas: Prebrzo vozio, snimila ga policija, a on se pokušao spasiti dajući podatke mrtvaca i svaljujući krivicu na njega

prebrza voženja i policija
Policija nije nasjela na pokušaj podvale prebrzog vozača / Foto: Pixabay

Neki ljudi će sve napraviti kako bi se izvukli iz nekog problema. Jednog takvog 39-godišnjaka u prekršaju je snimila policija. Prebrzo je vozio i snimila ga je kamera. Policija mu je poslala obavijest da se očituje je li on kao vlasnik vozila ili netko drugi vozio automobil kojeg su ulovili u prekršaju. I tada se sjetio plana kojem je policija trebala povjerovati. Barem je on tako mislio.

Evo što piše u policijskoj vijesti.

U Zaprešiću, u Ulici bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 102, počinjen prometni prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Slijedom navedenog je proslijeđena obavijest i izvješće o počinjenom prekršaju zajedno s prikazom slike uređaja za mjerenje brzine, vlasniku osobnog automobila s time da se po primitku navedenih obavijesti, kroz dostavljen obrazac s podacima o vozaču izjasni je li on ili netko drugi upravljajući vozilom navedenog dana počinio prekršaj. U prosincu 2020. godine policijski službenici su zaprimili traženi obrazac u kojem stoje upisani podaci umrle osobe kao osobe koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja kako je osumnjičeni po primitku obavijesti o počinjenom prometnom prekršaju koji pošiljku je vlastoručno primio i potpisao, početkom prosinca 2020. godine, elektroničkom poštom proslijedio obrazac u koji je upisao osobne podatke muške osobe kao osobe koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja. Zlonamjerno je koristio osobne podatke umrle osobe te tako svjesno dao lažni iskaz kako bi izbjegao odgovornost i sankciju prekršajnog postupka znajući da navedena osoba nije upravljala u vrijeme počinjenja prekršaja. Policijski službenici iz Zaprešića posumnjali su istinitost prijavljenog te provjerom podataka potvrdili da se radi o lažnom iskazu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu. Zaradio je kaznenu prijavu zbog davanja lažnog iskaza i nedozvoljene uporabe osobnih podataka. Na kraju je on ispao naivan, a ne policija.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare