Energetska obnova goričkog srednjoškolskog centra: Radovi su u završnoj fazi, radnici užurbano rade i subotom Radovi su vrijedni više od 30 milijuna kuna /// Obnova obuhvaća građevinske, strojarske i elektrotehničke radove ///

energetska obnova
Energetska obnova srednjoškolskog centra trebala bi završiti ovaj mjesec / Foto: Gorica.info

Energetska obnova goričkog srednjoškolskog centra u završnoj je fazi. Radnici užurbano rade i subotom. Radovi su vrijedni više od 30 milijuna kuna, od čega je 15,1 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je ostatak od 15,7 milijuna osigurala Zagrebačka županija iz svog proračuna.

Radovi su trebali biti gotovi u veljači ove godine, ali zbog pandemije korone virusa rok za završetak je produžen na ožujak.

Energetska obnova kompleksa velikogoričkih srednjih škola obuhvaća građevinske, strojarske i elektrotehničke radove. Vanjski zidovi dobit će toplinsku fasadu, a vanjsku, dosad drvenu stolariju, zamijenila je energetski učinkovitija PVC stolarija. Rekonstruirano je i krovište zgrada i sustav grijanja.

Po završetku radova kompleks srednjih škola ostvarivat će ogromnu uštedu energiju veću od 80 %, a za jednako toliko smanjit će se i emisija CO² u atmosferu.

energetska obnova

energetska obnova

energetska obnova

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare