Uzbuna zbog novog reciklažnog dvorišta: Hoće li v.d. gradonačelnik Ačkar reagirati na peticiju ili je 117 potpisa nebitno na predstojećim izborima?

reciklažno
Foto: Gorica.info

Velikogoričani koji žive uz buduće reciklažno dvorište zabrinuti su za kvalitetu života kada se otvori taj objekt. Reciklažno dvorište gradi se otprilike 500 metara južnije od postojećeg smještenog uz sajmište.

Nitko od njih, kako tvrde, nije znao da će reciklažno doći pod njihove prozore, a nije previše jasno niti kako je provedena javna rasprava o tom projektu. Znao je to, doduše, predsjednik njihove gradske četvrti, inače član vladajućeg HDZ-a, ali se čini da je njemu bilo najvažnije da se sporni objekt pomakne što dalje od njegove kuće.

Stoga je sakupljeno 117 potpisa na peticiji koja je jučer dostavljena v.d. gradonačelniku Krešimiru Ačkaru.

Velikogoričani traže pomoć od v.d. gradonačelnika

Susjedi budućeg reciklažnog dvorišta zatražili su od v.d. gradonačelnika pomoć. U dopisu se navodi sljedeće:

Dosadašnja gradska vlast prema stanovnicima Kurilovca nije bila blagonaklona. Među najneuređenijim ulicama u našem gradu su one u našem naselju. Sada nam je i reciklažno dvorište došlo u naša dvorišta, ispred kuća i ispod prozora. Nažalost, nemamo previše pomoći od predsjednika Gradske četvrti koji nije pokazao interes da se bori za nas, što ćemo sigurno znati cijeniti na sljedećim lokalnim izborima.

Kada se izdavala građevinska dozvola za izgradnju reciklažnog dvorišta, Upravni odjel zadužen za urbanizam i zaštitu okoliša ni na koji način nije obavijestio građane koji žive u neposrednoj blizini budućeg reciklažnog dvorišta. Objava informacija na gradskoj oglasnoj ploči ne može se smatrati da su građani obaviješteni jer nitko od nas ne obilazi gradske oglasne ploče i istražuje što na njima piše. Gradska uprava je odluku o izgradnji reciklažnog dvorišta donijela bez konzultacija s građanima koji žive na ovom području i na štetu tih istih građana. Kao što je već navedeno, ni naš predstavnik se nije potrudio obavijestiti svoje sugrađane i susjede.

Svjesni smo da se, na našu žalost, reciklažno dvorište ne može više izmjestiti i zato tražimo postavljanje ograde oko reciklažnog dvorišta visoke dva metra i bukobrana.

Novo reciklažno dvorište povećat će promet u naselju, buka će biti svakodnevna, a tijekom ljetnih mjeseci možemo očekivati i neugodne mirise zbog kojih nećemo moći boraviti u svojim dvorištima, na terasama niti ćemo moći otvarati prozore.

Nadalje tražimo da se uredi Horvatova ulica od križanja s Ulicom Stjepana Fabijančića Jape do križanja s Ulicom Boška Kirinčića te da se asfaltira makadam od Horvatove do Ulice Ivana Gorana Kovačića. Ako se Horvatova ulica ne uredi nastat će prometni kolaps jer se očekuje povećani promet. Makadamski put izvor je prašine koje će biti još više nakon što se otvori reciklažno dvorište.

Ne žele biti građani drugog reda

Mi ne želimo biti građani drugog reda. Plaćamo porez i prirez kao svi Velikogoričani i imamo pravo na iste uvjete života kakvi priliče jednom gradu kao što je Velika Gorica!

A to znači život bez nesnosne buke, prometnih gužvi i neugodnih mirisa koji će utjecati na naše živote, živote naše djece, a dugoročno i na naše zdravlje.

I dalje ćemo pratiti kako se gradi novo reciklažno dvorište i nećemo odustati od naših zahtjeva. Ako bude potrebno pomoć za ispunjenje naših zahtjeva zatražit ćemo i od nacionalnih medija.

Pitanje je koliko će ovaj dopis izazvati pozornosti v.d. gradonačelnika i njegovih kolega u gradskoj upravi. To će, kako stvari stoje, ponajprije ovisiti o tome koliko 117 potpisanih može značiti kada se pretvore u glasove na predstojećim izborima. Nije na odmet podsjetiti da je i na ovom projektu angažiran najvažniji velikogorički partner – Elektrocentar Petek.

reciklažno
Foto: Gorica.info

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Domaći Dečko
Domaći Dečko
3 months ago

Mogu pisat peticije koliko hoće, nema im pomoći

Ribničan
Ribničan
3 months ago

Čini se da ih je hadezejac zaje…. A i što drugo očekivati od njega.