Nepravomoćna presuda za tragediju na goričkom nadvožnjaku: Za pogibiju dvije osobe vozač dobio 2,5 godine, VG Komunalac oslobođen

tragedija na nadvožnjaku
Sud je utvrđivao i odgovornost VG Komunalca za tragičnu nesreću na zaleđenom nadvožnjaku

Tog 14. prosinca 2015. godine, u 5:55 sati, na nadvožnjaku na kraju Kolareve ulice u Velikoj Gorici dogodio se tragičan sudar. Živote su izgubili Pero Maras i Kata Solić dok je jedna žena teško ozlijeđena. Općinski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio kako je vozač koji je skrivio nesreću, Damir Hrvojić, osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije i pol godine zatvora, donosno godinu dana će provesti u zatvoru dok je ostatak s rokom kušnje od tri godine.

U čitavoj tragediji istraživala se i uloga VG Komunalca, odnosno njegove zimske službe. Kolnik nadvožnjaka u trenutku tragedije bio je zaleđen. Suoptužen u ovom slučaju je i tada dežurni operativni voditelj Zimske službe VG Komunalca Petar Majić. Njega je sud nepravomoćno oslobodio krivnje, kao i VG Komunalac kao pravnu osobu.

Jutarnji list piše kako je optužnica je teretila Hrvojića da je kobnog jutra oko 5.55 sati vozeći Nissan brzinom od 68,7 km/h Kolarevom ulicom (ograničenje brzine 60 km/h op. a.) i dolaskom do nadvožnjaka nije prilagodio brzinu kretanja zaleđenom i skliskom kolniku. U zanošenju je izgubio kontrolu i prešao na suprotni trak gdje se frontalno zabio u Citroën Saxo koji je vozio Maras, a s njim su bili još susjeda Solić i supruga. Na Citroën je potom naletio Ford koji je vozio Anđelko M. pa je Marasov auto odbačen unatrag, da bi u rotiranju udario u ogradu i rubni kamen. Maras i Solić su zadobili višestruke prijelome i krvarenja te su na mjestu ostali mrtvi, dok su se u bolnici liječnici borili za život vozačeve žene.

Hrvojić je, pak, tvrdio da je bio uvjeren kako je vozio 55 km/h, da led na cesti nije unaprijed primijetio, ali kada je na njega stigao nije više imao kontrolu nad vozilom. Tijekom sudskog postupka provedena su tri prometna vještačenja. Jedan je vještak tvrdio da je Hrvojić vozio 67km/h, drugi je brzinu na početku zanašanja povisio na 88km, no treći vještak izračunao je brzinu od 68,7km/h koju je sud prihvatio.

Prema iskazima svjedoka djelatnika policije, hitne pomoći i vatrogasaca utvrđeno je da je kolnik bio potpuno zaleđen na nadvožnjaku dok su prilazni kolnici bili suhi.

Ovom presudom postupak nije završen niti više od pet godina nakon tragedije. Donesena je, naime, tek nepravomoćna presuda na koju stranke imaju pravo žalbe.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
3 months ago

Kolnik zaleđen, a oni koji trebaju posipati nisu krivi i mogu i dalje ubirati plaćice, spavati i otimati lovu od građana za posao koji nisu odradili. Kako nisu krivi, kad jesu. Uvijek je kriv vozač po policijskoj demagogiji, a nikad loša cesta, loši auti, loša signalizacija…

Zadnji uredio 3 months ago by Ribničan