Troboj za gradonačelnika Velike Gorice postaje četveroboj: Uz Ačkara (HDZ), Bekavca (Most) i Jelušića (SDP) uskoro objava četvrtog kandidata

troboj postaje četveroboj
Gradonačelnički troboj postaje četveroboj - Ačkaru, Bekavcu i Jelušiću uskoro se priključuje i četvrti kandidat

Bitka za mjesto gradonačelnika Velike Gorice u ovom je trenutku troboj. Kao što je poznato zasad su u igri (po abecednom redu) Krešimir Ačkar (aktualni v.d. gradonačelnik i HDZ-ova uzdanica), Ivan Bekavac (Mostov kandidat koji je u kampanji već tri mjeseca) i Ivo Jelušić (SDP-ov teškaš koji se prije nekoliko dana i službeno kandidirao).

Gorica.info dobila je, međutim, potvrdu da se u nadmetanje za najmekšu velikogoričku fotelju uključuje i četvrti kandidat.

– Domovinski pokret Velika Gorica imat će svog kandidata za gradonačelnika kojeg će predstaviti najkasnije do 21. ožujka – odgovorio nam je Domagoj Lovrić, predsjednik Domovinskog pokreta Zagrebačke županije.

troboj - jelušić
SDP-ov Ivo Jelušić zasad je posljednji ušao u tretnuačni troboj za gradonačelnika / Foto: SDP VG

Ivo Jelušić je odlučio odmah otvoriti sve digitalne putove kako bi došao do eventualnih glasača. Pokrenuo je, kako je istaknuo u nazivu, službenu Facebook stranicu Ive Jelušića, kandidata SDP-a za gradonačelnika Velike Gorice. Na stranici je tek nekoliko objava, a zasad je prati nešto manje od 500 ljudi. Istodobno je startala i službena internetska stranica namijenjena Jelušićevoj kampanji za izbor gradonačelnika.

Jelušić i Bekavac objavili su izborne slogane

Vidljiv su i slogani pod kojima će Jelušić voditi kampanju: Moja slika grada – Uvedimo red. Napisao je SDP-ov kandidat koji je ušao u ovaj trenutačni troboj i pismo građanima u kojem ističe: Nažalost, naša Velika Gorica je danas poznatija po sumnjama na kriminal i korupciju, nego po svojoj veličini i mogućnostima da bude još bolja i uspješnija.

Atletski klub Velika Gorica

Upravo tu najtamniju stranu političkog blata u koju je prošle jeseni gromoglasno ugazila i Velika Gorica koristi u svojoj predizbornoj kampanji i Most, odnosno njihov kandidat Ivan Bekavac. On je u kampanji već gotovo tri mjeseca, pokrenuo je službenu Facebook stranicu pod nazivom Ivan Bekavac, gradonačelnik Velike Gorice. Zakupio je i emisije na goričkoj radio postaji, a na Faceu redovito objavljuje video uratke u kojima ukazuje na gradske probleme.

ttroboj - bekavac
Bekavac je kampanju počeo prije tri mjeseca

Bekavčevo lice smiješi se građanima i s jumbo plakata. Njegov slogan je Novo lice Gorice. Upravo pod tim sloganom Most priprema i serijal podcasta koji će se emitirati na YouTubeu.

Krešimir Ačkar službeno nije u kampanji, ali mu je pozicija dva mjeseca uoči izbora puno lakša nego njegovim suparnicima jer je v. d. gradonačelnik. Stoga su i njegove aktivnosti usmjerene na obavljanje gradonačelničkih poslova. Na Ačkarovu sreću ti mu poslovi mogu dosta pomoći uoči predstojećih izbora. Sigurno mu pri dobivanju glasova neće naštetiti isplata uskrsnica goričkim umirovljenicima, nove mjere pomoći poduzetnicima, nove stotine metara asfalta

Da je on čovjek od terena dokazuje već gotovo četiri mjeseca, ali gorička politička javnost ipak očekuje vidjeti s kojim sloganima će krenuti u osvajanje gradonačelničkog mjesta, kakav će program ponuditi i kakva mu je vizija Velike Gorice.

troboj - ačkar
Krešimir Ačkar je u ovoj ranoj fazi predizborne kampanje iskoristio i blagodati saborske govornice

Troboj postaje četveroboj, a može li prerasti u petoboj?

Nije da su u tome daleko odmakli i Ačkarovi protukandidati, no na leđima v.d. gradonačelnika je poseban teret jer mora pokazati da on nije puki nasljednik bivšeg gradonačelnika Dražena Barišića, koji je već odslužio tri mjeseca istražnog zatvora zbog navodne umješanosti u najveću hrvatsku korupcijsku aferu 2020. godine.

Sada je jasno da će gorički gradonačelnički troboj postati četveroboj. Može li prerasti i u petoboj ili možda čak šestoboj? To je, zasad, teško odgonetnuti. No, činjenica je da ulaskom kandidata Domovinskog pokreta u ovu bitku postaje sve veća gužva na desnici. Ačkar, Bekavac i taj budući kandidat Domovinskog pokreta traže glasače u istom dijelu političkog spektra. Istodobno takvog pritiska nema na ljevici budući je tamo samo Jelušić. Takva situacija mogla bi unijeti dodatnu neizvjesnost u izbore, posebno ako na birališta izađu i oni koji su ih do sada izbjegavali. U tom bi slučaju rezultati mogli postati neočekivani i iznenađujući. Čini se da počinje bespoštedna bitka do zadnjeg glasa i glasača…

 

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Turopoljski Zmaj
Turopoljski Zmaj
6 months ago

Možda dojde još neko iz Gradiča

Dubravko Gojak
Dubravko Gojak
6 months ago
Odgovori na  Turopoljski Zmaj

Prije iz Abesinije 🤔