Politička arena: Predizborna kampanja ulazi u najžešću fazu, Gorica.info počinje sa serijom predizbornih intervjua gradonačelničkih kandidata

politička arena
Politička arena postaje sve zanimljivija kao i bitka za gradonačelničku fotelju

Politička arena lagano će sljedećih dana i tjedana dolaziti do usijanja. Vrhunac nas čeka u nedjelju, 16. svibnja, na dan lokalnih izbora. Velika Gorica bit će sjecište političke borbe svih opcija, pojedinaca, stranaka, koalicija… To ne treba čuditi jer ipak je naš grad daleko najveći u Zagrebačkoj županiji, a nakon 12 godina vladavine HDZ i dalje želi u njemu stolovati, dok se oporba brusi za preuzimanje vlasti.

Gorička politička arena mogla bi biti i premala…

Vjerojatno će gorička politička arena, zbog svih tih interesa, povremeno biti i premala da bi primila sve one koji Goričanima žele pokazati i dokazati da su baš oni pravi izbor za njih. Već smo jučer vidjeli kako će to izgledati dok su se gotovo “sudarili“ termini predstavljanja SDP-a Zagrebačke županije i programa Ivana Bekavca, Mostovog kandidata za goričkog gradonačelnika. Sva je sreća što Velika Gorica ima dosta trgova i parkova pogodnih za političke skupove.

Domovinski pokret je istodobno u Zaprešiću predstavio svog kandidata za župana Zagrebačke županije, Domagoja Lovrića iz Velike Gorice.

Srećom da su vladajući još uvijek u nižoj brzini. No i oni će uskoro ubaciti u onu najvišu, pa će Velikogoričani moći birati na čiji će predizborni skup otići nakon subotnje jutarnje kupovine. HDZ-ovci su, doznajemo iz pouzdanih izvora, ovaj vikend proveli negdje u Istri. Politička arena čeka njihov ulazak u velikom stilu…

Upravo zbog toga Gorica.info od sutra počinje prvu seriju predizbornih intervjua kandidata za gradonačelnike Velike Gorice. Zasad se radi o trojici – Krešimiru Ačkaru (HDZ), Ivanu Bekavcu (Most) i Ivi Jelušiću (SDP). Postavili smo im svima ista pitanja, a svakog dana objavljivat ćemo po jedan intervju i to po abecednom redu.

Tako da ćete već u srijedu, nakon što izađe posljednji intervju u ovom ciklusu, moći usporediti što su prioriteti kojem od kandidata, tko bi i što mijenjao u gradu, s kim će tražiti suradnju, kako će se odnositi prema aferi koja je lani zatresla Veliku Goricu jako poput onog potresa 29. prosinca. Ako ne i jače od toga…

Cilj je povećati izlaznost kako bi i izabrani imali što veći legitimitet

Plan je da napravimo još dva ciklusa na istom principu. Pojave li se novi gradonačelnički kandidati i njih ćemo vrlo rado uključiti u ove predizborne intervjue.

Na kraju sve to radimo zbog svih nas – građana Velike Gorice – kako bismo se prvo uopće odlučili izaći na lokalne izbore budući je na njima izlaznost, blago rečeno, očajna. Prošli puta je gradonačelnik izabran s tek nešto više od 9000 glasova!? Što je izlaznost na izbore veća, veći je i legitimitet izabrani.

I, nakon što se odlučimo izaći na izbore, nadamo se da će vam ovi intervjui barem malo pomoći da pronađete onog za vas pravog kandidata.

Evo i redosljeda objave intervjua u prvom ciklusu:

  • Krešimir Ačkar (HDZ) u ponedjeljak, 15. ožujka
  • Ivan Bekavac (Most) u utorak, 16. ožujka
  • Ivo Jelušić (SDP) u srijedu, 17. ožujka.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare