KOLUMNA Put do uspjeha: Jeste li stvarno uspjeli u poslu kada sve savršeno funkcionira i bez vas? Ili je to samo još jedna od floskula? Piše: Siniša Drobnjak, velikogorički poduzetnik

siniša drobnjak
Siniša Drobnjak, velikogorički poduzetnik

Portal Gorica.info želi široj javnosti predstaviti uspješne Velikogoričane, njihove priče i njihova razmišljanja koja mogu biti inspiracija drugima. Jedan od takvih je i Siniša Drobnjak, privatni poduzetnik od 1995. godine.

U avanturu privatnog poduzetništva krenuo je iz kuće svojih roditelja od kojih je i posudio novac, dovoljan za osnivanje tvrtke i troškove prve prezentacije, na kojoj nije uspio doći do svog prvog kupca.

Danas je Siniša vlasnik nekoliko uspješnih tvrtki u regiji, koje se bave razvojem IT rješenja i distribucijom proizvoda u dentalnoj medicini.

Poslovna znanja je stjecao na prestižnim američkim i europskim poslovnim školama, a zadnjih nekoliko godina pomaže svojim klijentima u njihovom osobnom razvoju i tranziciji iz uloge zaposlenika u poziciju vlasnika.

U slobodno se vrijeme bavi humanitarnim radom i promicanjem tradicionalnih vrijednosti Turopolja, kao građanin Velike Gorice.

Otac je prekrasne djevojčice s kojom dijeli strast prema američkim konjima.

Ovo je Sinišina petnaesta kolumna za portal Gorica.info.

”U” POSLU ILI “NA” POSLU

Tijekom svoje poslovne edukacije, u nekoliko navrata sam od vodećih poslovnih “gurua” čuo: “Vaš je posao vrhunski posložen tek kad sve može savršeno funkcionirati bez vas.”

Iako mi je ta misao u početku bila izrazito privlačna, jer tko ne bi htio imati takav posao da novac pristiže, a sve to još funkcionira bez tebe – vremenom sam shvatio da je to još jedna u nizu prodajnih strategija kojima takvi predavači privlače potencijalne kandidate na svoje seminare.

Kad malo bolje razmislite ne možete biti s nekim “na” odnosu – možete biti samo “u” odnosu.

Od 10 najbogatijih ljudi na svijetu, svi i dalje odlaze na posao. Vjerojatno ne rade iste stvari koje su radili prije 20 godina, ali su sigurno “u” poslu i poduzimaju sve da njihov posao bude održiv i stabilan.

S druge strane, istina je da većina vlasnika manjih tvrtki ne provodi dovoljno vremena u “vlasničkoj” ulozi – i dalje se previše bave taktičkim, tehničkim i operativnim zadacima, što vremenom rezultira umorom, borbom i nezadovoljstvom.

Problem je u tome da nisu naučili vještine kojima mogu prerasti iz uloge “Operatera” u ulogu “Vlasnika”.

Postavljati prioritete, upravljati resursima, zapošljavati, delegirati, koristiti poluge, stvoriti kulturu, čitati financijske izvještaje, kreirati procese, sagraditi organizaciju, postaviti metriku, uspostaviti odgovornost i definirati ključne pokretače aktivnosti vještine su koje je potrebno naučiti.

Ne radi se o tome da to nisu htjeli – jednostavno, nitko ih nije naučio.

Tranzicija iz uloge “Operatera” u “Vlasnika” nije jednokratni napor i jedan potez koji će promijeniti sve.

Taj je prelazak kampanja koja zahtjeva posvećenost neprekidnoj edukaciji, želji za učenjem novih vještina, a najčešće i vrhunskog Mentora za one koji žele skratiti put i vrijeme tranzicije.

Dođete li u poziciju da želite napraviti tranziciju od “Vlasnika” u “Investitora”, potrebna vam je osoba koja će preuzeti vašu ulogu.

No bez obzira u kojoj ste branši, ni jednog trenutka nemojte pomisliti da bi vašem poslu bilo bolje bez vas!

Zadaća svakog vlasnika je da usmjeri svoje vrijeme, znanje, resurse i energiju u učenje, postavljanje prioriteta, upravljanje resursima i korištenje poluga koje su mu kao vlasniku na raspolaganju.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare