Nova runda predizbornog meča za goričkog gradonačelnika: Ovako je Krešimir Ačkar odgovorio na izazove Ive Jelušića i Ivana Bekavca

nova runda
U tijeku je nova runda predizbornog meča za gradonačelnika Velike Gorice

Nova runda predizbornog meča za velikogoričkog gradonačelnika bila je uvertira u vikend. Kako se bliže lokalni izbori, a do njih je još samo 50 dana, borba je žešća, svakodnevna i sve direktnija.

Izazivači Ivo Jelušić (SDP) i Ivan Bekavac (Most) bili su doslovce aktivni svakoga dana, ukazivali su na gradske probleme, nudili i rješenja. Jelušić je objavio i izborni program, koji je kod dijela javnosti ocijenjen kao pravo osvježenje i struktuirano razmišljanje o budućosti Velike Gorice i Velikogoričana. Naravno, onaj dio građana nesklon ljevici program je žestoko kritizirao.

pročistač
Jelušić je bio i kod pročistača. Postojeći pročistač ne radi najbolje, a projekt novog je kontaminiran aferom Petek / Foto: SDP

Bekavac je, pak, javno prigovorio gradskoj upravi na netransparentnosti i obećao da će se to promijeniti kada on sjedne u gradonačelničku fotelju. Oba kandidata, prvo Bekavac i dan kasnije Jelušić, obišla su i stanare zgrada u goričkoj Ulici kralja Stjepana Tomaševića koji iščekuju početak radova na asfaltiranju i uređenju nogostupa i kolnika u toj ulici.

nova runda
Dr. Ivan Bekavac, u pratnji koordinatora Mosta za Goricu Damira Slojšeka, bio je također vrlo aktivan / Foto: Matej Crnogaća

Ačkar im je, doduše, odgovorio jer je prije susreta Mostovaca i stanara Tomaševićeve objavio detaljan plan uređenja i računalnu animaciju izgleda buduće ulice.

No, nova runda predizbornog meča vrhunac je dobila uoči vikenda. Kao što je već poznato, Ačkar učinkovito koristi svoju Facebook stranicu za predizbornu promidžbu, pa je tako bilo i sada.

Prvo je objavio svojevrsni fotostrip ili shemu goričkog gradskog proračuna za 2021. godinu. To bi se moglo tumačiti kao odgovor na kritike o netransparentnosti.

Fotostrip o goričkom gradskom proračunu 2021. / Izvor: Facebook KA

”Kako bi našim sugrađanima približili i pojasnili izdvajanja iz gradskog proračuna, pripremljen je vizualni prikaz glavnih proračunskih rashoda za 2021. godinu. Kao što je vidljivo, najviše se izdvaja za financiranje školstva i predškolskog odgoja (204,3 milijuna kn; 37% ukupnog proračuna) po čemu smo među vodećim gradovima u Hrvatskoj”, napisao je Ačkar u objavi na Faceu.

I onda je krenuo u protunapad objavljujući fotografiju na kojoj nešto potpisuje. Radilo se, tvrdi Ačkar, zaključku kojim je utvrđena lista onih malih poduzetnika pogođenih pandemijom koji će dobiti gradske potpore. Radi se o 85 subjekata koji će dobiti potpore od 3000 do 15.000 kuna.

”Ne stajemo na ovom natječaju već pripremamo nove potpore za velikogoričke poduzetnike”, zaključio je Ačkar.

Ačkar potpisuje zaključak o dodjeli potpora goričkim poduzetnicima / Izvor: Facebook KA

No, danas je već subota. Očekuje se lijepo vrijeme koje će zasigurno izmamiti na ulice Velikogoričane. To će sigurno iskoristiti i kandidati za budućeg gradonačelnika. Nova runda predizbornog meča upravo počinje…

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare