Serija potresa usred Jadranskog mora: Potres jačine 5.5 uznemirio ljude u Dalmaciji i na otocima, a uslijedilo je još niz podrhtavanja tla

serija potresa
Serija potresa pogodila je u subotu popodne Jadransko more, najjači je bio 5.4 po Richteru / Izvor: EMSC

Serija potresa osjetila se danas u većem dijelu Dalmacije i na našim otocima. U 14:48 sati zatresao se taj dio Hrvatske magnitudom 5.5 po Richteru s epicentrom usred Jadranskog mora 119 kilometara južno od Splita, objavio je servis EMSC. Taj snažan potres imao je epicentar na dubini od 10 kilometara.

Prve informacije govorile su da je potres magnitude 5.9, potom je objavljeno kako se radilo o potresu snage 5.4, a prema posljednjim informacijama EMSC-a radilo se o magnitudi 5.5. Tu magnitudu potvrdili su i iz hrvatske Seizmološke službe.

Nakon te snažne trešnje uslijedila je serija potresa. Do 15:15 zabilježeno je još četiri potresa s epicentrom u Jadranu. Dva su bila magnitude 4.1, a po jedan 4.0 i 3.3 po Richteru.

Brojni naši ljudi objavili su svoja svjedočenja na EMSC-u.

Jako se zatreslo, ljuljalo je kuću oko 25 skundi, napisao je jedan stanovnik Komiže na Visu. Stanovnik Trogira napisao je da je dugo ljuljalo, ali lagano.

Tlo se i dalje nastavlja tresti na tom dijelu Jadranskog mora.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare