Crna prognoza američkog instituta: Hrvatska će krajem travnja imati po 3.000 slučajeva dnevno, do 1. srpnja će umrijeti preko 8 tisuća ljudi

crna prognoza
Foto: Gorica.info

Crna prognoza američkog instituta najavljuje da će se situacija s koronom u Hrvatskoj značajno pogoršati. Američki stručnjaci predviđaju da će najgora situacija s koronom u našoj zemlji biti krajem travnja i u prvom dijelu svibnja kad će dnevna brojka preminulih u Hrvatskoj biti veća od 40, dok bi u funkciji mogli biti i do 300 respiratora.

Neovisni institut za metriku i procjene u zdravstvu (IMHE) iz Washingtona dodatno je pogoršao prognoze kretanja epidemije u Hrvatskoj, u odnosu na prethodnu procjenu otprije dva tjedna, objavio je Novi list.

IMHE, inače, svoje procjene bazira na dostupnim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, a predviđa da će u Hrvatskoj trenutna brojka od 5.872 preminule osobe s koronavirusom do 1. srpnja narasti do 8.044. Prije dva tjedna procjena broja umrlih za taj datum bila je 7.126, a prije toga 6.541.

Atletski klub Velika Gorica

Američki stručnjaci predviđaju i da će najgora situacija biti krajem travnja i u prvom dijelu svibnja kad će dnevna brojka preminulih u Hrvatskoj biti preko 40, dok bi u funkciji mogli biti i 300 respiratora. Crna prognoza američkih znanstvenika za sredinu travnja predviđa nam i oko tri tisuće novih slučajeva zaraze dnevno, a značajniji pad se očekuje tek u lipnju.

Procjene američkih znanstvenika za Hrvatsku i ostale zemlje možete pogledati OVDJE

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare