Udruga Jezero Čiče – Turopoljsko more pokrenula čišćenje dijela obale jezera: Cilj je napraviti makadamski put i biciklističku stazu

čiče
Foto: Gorica.info

Počelo je čišćenje raslinja uz jezero Čiče gdje bi se trebao napraviti makadamski put i biciklistička staza.

– Član udruge Nikola Šimac, predsjednik MO Novo Čiče, u suradnji s Gradom Velikom Goricom, pokrenuo je čišćenje dijela obale jezera od korova i grmlja. Uskoro bi ovdje trebala proći biciklistička i pješačka makadamska staza, te poveznica s gradom. Korak po korak do sređenog jezera – objavili su na društvenim mrežama.

čiče

Udruga Jezero Čiče – Turopoljsko more je za ovo proljeće najavila i akciju podvodnog čišćenja jezera. Tijekom te akcije u dubine jezera će se spustiti i profesionalni fotografi koji će snimiti podvodne fotografije. Bit će to vrlo zanimljivo jer ćemo napokon saznati koliko je zaista duboko jezero. Fotografije bi na kraju trebale biti prikazane građanima na izložbi.

Udruga, koja se javnosti predstavila u ljeto prošle godine, želi pretvoriti jezero u suvremeni sportsko-rekreacijsko-turistički kompleks na vodi, koji će ponovno biti meka za Velikogoričane, ali i sve one željne uživanja u prirodi.

čičečiče

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare