HEP Toplinarstvo kreće u modernizaciju toplana u Velikoj Gorici: Goričani će napokon dobiti jeftinije grijanje Ačkar je najavio i sufinanciranje troškova grijanja za kućanstva slabijeg imovinskog statusa, uz već postojeći program pomoći za troškove ogrijeva

hep
Foto: Gorica.hr

HEP Toplinarstvo uložit će 30 milijuna kuna modernizaciju toplovoda i stvaranje centralnog toplinskog sustava u Velikoj Gorici, te dodatnih 80 milijuna kuna kako bi postojeće toplinske stanice u Vidrićevoj i na Cibljanici prenamijenio u kogeneracijska postrojenja, a što će osigurati jeftinije grijanje građanima Velike Gorice.

Dogovor je to kojeg su postigli v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar i direktor HEP Toplinarstva Zdravko Zajec, a tijekom idućih dana bit će i formaliziran potpisivanjem sporazuma između Grada Velike Gorice i HEP Toplinarstva, priopćili su u srijedu iz gradske uprave.

Dugogodišnji problem skupog grijanja u Velikoj Gorici rješavat će se u etapama. HEP Toplinarstvo će tako postupno gasiti manje toplinske stanice koje su energetski neefikasne, a dvije glavne (Vidrićeva i Cibljanica) pretvorit će u kogeneracijska postrojenja što podrazumijeva istovremenu proizvodnju toplinske i električne energije. Na taj način će se efikasnije koristi pogonski energent, što će dovesti do konačnog smanjenja cijene grijanja.

– Velika Gorica više ne smije biti grad slučaj po pitanju grijanja. Zadovoljan sam što smo nakon dugih pregovora konačno postigli dogovor koji je realan i provediv, koji će našim sugrađanima u stambenim zgradama omogućiti u konačnici niže cijene grijanja – izjavio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Ačkar je najavio i sufinanciranje troškova grijanja za kućanstva slabijeg imovinskog statusa, uz već postojeći program pomoći za troškove ogrijeva.

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pero
Pero
1 month ago

Ovaj bu sad sve živo i mrtvo obećal a poslije bu dobil amneziju ako pobjedi

Davorin Horvat
Davorin Horvat
1 month ago

Tko vam više išta vjeruje? Predizborne laži