Nacionalni stožer donio nove mjere koje stupaju na snagu sutra: Uvode se nova ograničenja i novi režim za ulazak u Hrvatsku

mjere
Foto: Gorica.info

Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je danas nove epidemiološke mjere, koje će vrijediti do 15. travnja, a uključuju zabranu treniranja u zatvorenim prostorima, ograničenje rada dječjih igraonica u zatvorenom i privremenu zabranu i ograničavanje prelaska preko granice.

Stožer je donio četiri odluke na nacionalnoj i dvije na regionalnoj razini, u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Strože mjere donosimo na prijedlog županijskih stožera što se pokazalo kao dobar pristup. Stožer je produžio primjenu za tri odluke. Nije bilo izmjena oko odluke o radu trgovina i javnog prijevoza, ali ona je produžena – kazao je Davor Božinović.

Ovo su tri odluke koje su postrožene 

Uvodi se zabrana treninga u zatvorenim prostorima osim za 1. i 2. drugi rang natjecanja i vrhunske sportaše, ograničava se rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenim prostorima. Uvodi se i privremena zabrana i ograničavanje prelaska preko granice RH – za ulazak u RH priznavat će se i brzi antigenski testovi, moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili preboljenju koja važi 180 dana, uređen je prelazak granice zbog turizma, a izuzetak su digitalni nomadi i djeca.

Odluke stupaju na snagu sutra i trajat će najmanje do 15. travnja.

Teretane zasad ostaju otvorene, naglasio je Božinović dodajući da će na dnevnoj bazi revidirati mjere.

Zagrebački Stožer objavio je u srijedu kako se u Zagrebu uvode dvije nove epidemiološke mjere. Korištenje zaštitnih maski bit će obavezno u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja, a bez izuzetaka se uvodi i obaveza nošenja maski na svim otvorenim prostorima.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare