Tko su zamjenici gradonačelnika Velike Gorice: Samo je Jelušić predstavio svoju zamjenicu Brankicu Žugaj, a evo na koga računaju Ačkar i Bekavac

zamjenici gradonačelnika
Slijeva na desno: Damir Slojšek, Brankica Žugaj i Neven Karas / Foto: Gorica.info

Borba za gradonačelnika Velike Gorice traje već tjednima. No, tko će biti zamjenici gradonačelnika? Jučer je tek predstavljena zamjenica Ivi Jelušiću – Brankica Žugaj, ravnateljica velikogoričke gimnazije. Ona će kao nestranačka kandidatkinja krenuti u bitku za naklonost Velikogoričana uz kandidata SDP-a, HSS-a i Glasa.

Istovremeno iz tabora vladajućeg HDZ-a i oporbenog Mosta, koji su također službeno istaknuli kandidate za goričkog gradonačelnika nema službenih informacijama o mogućim zamjenicima.

Oni su mogući zamjenici gradonačelnika

Ipak, kako Gorica.info doznaje iz pouzdanih izvora zamjenik HDZ-ovog Krešimira Ačkara gotovo sigurno bi trebao postati Neven Karas, iskusni gorički političar. Karas je trenutačno predsjednik Gradskog vijeća, a na to je mjesto došao s liste BM 365 Stranke rada i solidarnosti s kojom je HDZ u Velikoj Gorici napravio postizbornu koaliciju. Ta je koalicija ostala čvrsta i na vlasti u Gorici unatoč svim problemima, posebno nakon što je sredinom rujna prošle godine u remetinečkom istražnom zatvoru zbog ozbiljnih sumnji u korupciju završio tadašnji gorički gradonačelnik Dražen Barišić (HDZ).

Prije četiri godine Karas je na izborima za gradonačelnika bio suparnik Barišiću. Karasa je kao nezavisnog kandidata podržala stranka Milana Bandića i HSS Braće Radić. U prvom krugu izbora bilo je sedam kandidata (uz Barišića i Karasa, Aleksandar Horvat, Goran Beus Richembergh, Alanmilan Šembera, Krunoslav Hrvačić i Karlo Milinković). U drugi krug su ušli Barišić i Horvat kojeg su podržavali SDP, HSS i Laburisti, dok je Karas završio šesti s nešto više od pet posto glasova.

Oko Karasa postoji nezadovoljstvo dijela goričkih HDZ-ovaca, no ono je, kako stvari stoje, puno manje od onoga što Krešimir Ačkar očekuje da može dobiti s Karasom kako zamjenikom. Karas je dugo u političkom životu Velike Gorice, aktivan je i u sportu (predsjednik je uspješnog rukometnog kluba Gorica)… Godinama je bio na čelnim dužnostima u Hrvatskom centru za razminiranje, a sada je u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Brzi uspon Damira Slojšeka

Doznali smo, također, tko bi se uz dr. Ivana Bekavca trebao naći na izbornom listiću kao kandidat za gradonačelnika Mosta. Neslužbene, ali pouzdane informacije govore kako će to biti Damir Slojšek, koordinator Mosta za Veliku Goricu. Slojšek je postao poznat goričkoj javnosti posljednje dvije godine energičnim i ustrajnim političkim stilom koji ne trpi da ostane bez odgovora ni na jedno od brojnih pitanja koja muče njega i njegove sugrađane. Aktivan je i na društvenim mrežama i jedan je od prvih goričkih političara koji je počeo koristiti video na Facebooku kao način brze i direktne komunikacije s građanima.

Damir Slojšek je u goričko Gradsko vijeće ušao prije dvije godine kada se iz njega povukao Marko Šimac tadašnji koordinator Mosta za Veliku Goricu. Slojšek je i član Glavnog odbora Mosta, a bio je i kandidat te stranke na parlamentarnim izborima prošle godine u VI. izbornoj jedinici.

To su, dakle, zamjenici gradonačelnika, odnosno kandidati za tu poziciju. Još uvijek se čeka eventualna objava kandidata za čelno mjesto u Gorici Domovinskog pokreta. Iz te su stranke najavili kako će objaviti ime kandidata do 21. ožujka, ali to se zasad nije dogodilo.

 

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Turopoljski Zmaj
Turopoljski Zmaj
14 days ago

A stvarno ovi izbori izgledaju kao da se neko šali s Velikom Goricom

Bernard iz Gorice
Bernard iz Gorice
14 days ago

Ajd da se kandidira netko neovisni