Zbog pogoršane epidemiološke situacije drastične mjere u Zagrebu: Obavezno nošenje maski i na otvorenim prostorima

zagrebu
Foto: Zagreb.hr

Danas su u Hrvatskoj zabilježena 2623 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od toga je u Zagrebu 451 novooboljelih. Zagrebački Stožer objavio je u srijedu kako se u Zagrebu uvode dvije nove epidemiološke mjere.

Korištenje zaštitnih maski bit će obavezno u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja, a bez izuzetaka se uvodi i obaveza nošenja maski na svim otvorenim prostorima.

Ova mjera tiče se i onih koji će ispijati kave na terasama kafića, najavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ Zvonimir Šostar.

– Kad budu pili kavu, mogu skinuti masku, a onda je odmah vratiti na lice – objasnio je Šostar.

Naveo je da nema dokaza kako se cijepljeni građani ne mogu opet zaraziti i biti zarazni.

– Danima smo s epidemiolozima pokušavali smisliti najbezbolniji način kako zaustaviti virus – dodao je Šostar, prenosi Dnevnik.hr.

Prema odluci zagrebačkog stožera civilne zaštite, aktivirat će se i 345 djelatnika koji će se baviti preventivnim djelatnostima, ali i kontrolom provedbe mjera. Kontrolori karata u zagrebačkim tramvajima i autobusima također će biti angažirani u nadzoru provedbe mjera i upozoravati putnike na pravilno nošenje maski i korištenje sredstava za dezinfekciju.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare