Ministarstvo graditeljstva: Vlasnici stanova i kuća stradalih u potresu mogu se javiti na javni poziv za financiranje najamnine Na javni poziv se mogu javiti i vlasnici koji žele svoje stanove dati u najam osobama kojima je utvrđen status osobe kojoj će se financirati najamnina za zamjenski stan

vlasnici
Foto: JVP Velika Gorica

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije.

Na javni poziv se mogu javiti vlasnici obiteljskih kuća, vlasnici stanova i zaštićeni najmoprimci, te srodnici tih osoba u pravoj liniji, a koji su na dan 22. ožujka te 28. ili 29. prosinca 2020. godine, odnosno u vrijeme potresa, stanovali i imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama.

Važno je da su njihovi objekti u preliminarnom pregledu označeni kao N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja) te stoga nisu podobni za stanovanje.

Također, vlasnici stanova na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije koji žele stanove u svom vlasništvu dati u najam osobama kojima je utvrđen status osobe kojoj će se financirati najamnina za zamjenski stan, pozivaju se da se obrate Ministarstvu te time iskažu interes za davanje svojih stanova u najam.

Javni poziv je otvoren do 11. svibnja 2021. godine.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare