Poznati slogani sva tri kandidata za goričkog gradonačelnika: Je li Gorica Velika ili zaslužuje novo lice, odnosno treba li u grad uvesti red?

Poznati su svi slogani trojice službenih kandidata za gradonačelnika Velike Gorice. Jučer se, naime, u javnosti pojavio i slogan aktualnog v.d. gradonačelnika Krešimira Ačkara (HDZ).

Time se otprilike mjesec i pol prije lokalnih izbora donekle kompletira mozaik startnih pozicija trojice kandidata koji su odlučili krenuti u borbu za najudobniju velikogoričku fotelju.

slogan ačkar
Slogan HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice

Gorica je Velika

Ačkar, čini se, ide s pozitivnom kampanjom budući se to iščitava iz slogana ”Gorica je Velika”. Neslužbeno doznajemo da će se na plakatima i ostalim promidžbenom materijalu na taj slogan nastavljati i riječ ”jer” iza koje će slijediti neko od postignuća Ačkara i njegove ekipe zbog kojeg je naš grad velik. Poruka je, dakle, kratka i vrlo jasna i omogućava razne ekstenzije koje HDZ-ovci namjeravaju dodati. Slogan je to s kojim će se odmah suglasiti svi koji glasaju za stranku koja je već 12 godina na čelu Velike Gorice. No, pitanje je hoće li na njega pozitivno reagirati i oni koji su neodlučni i još uvijek istražuju kome će dati glas 16. svibnja.

slogan bekavac
Ivan Bekavac obećava da će Gorici dati novo lice

#NovoLiceGorice

Jasno je da oporba ne može ići s pozitivnim sloganom budući tvrdi da u gradu stanje nije dobro pa je potrebna i promjena vlasti. Tako su Ivan Bekavac i njegov tim iz goričkog Mosta izabrali slogan ”#NovoLiceGorice” koji bi glasačima trebao jasno pokazati da naš grad treba promjene. Dodavanjem tom sloganu popularnog hashtaga odnosno znaka # Mostovci vjerojatno žele pokazati kako su oni idealan izbor i za mlađe glasače koji se na društvenim mrežama svakodnevno služe tim simbolom. Naravno, starijim glasačima taj znak, na hrvaskom preveden kao ljestve/lojtre ne predstavlja ništa i čak bi mogao biti kontraproduktivan jer bi ga neki mogli protumačiti kao bespotrebno pomodarstvo. Ipak, vjerojatno su Mostovci prije njegova korištenja analizirali sve argumente “za“ i “protiv“.

slogan jelušić
SDP-ov kandidat najavljuje čišćenje

 

Uvedimo red

Na kraju tu je i slogan Ive Jelušića, gradonačelničkog kandidata SDP-a i partnerskih stranaka koji nam s plakata poručuje ”Uvedimo red”. Slogan je direktan i bez okolišanja jer Jelušić i njegov tim predstavljaju najveću oporbu vladajućem HDZ-u, ali već 12 godina borave u velikogoričkoj političkoj hladovini. Stoga je takva odlučna i gotovo zapovjedna poruka očekivana jer će motivirati birače ljevice. No, pitanje je može li “nagovoriti“ one neodlučne glasače da izađu na lokalne izbore i zaokruže Ivu Jelušića.

Slogani, naravno, nisu dovoljni da bi nekome donijeli izbornu pobjedu. Iza slogana mora stajati dobar sadržaj, plan, program i tim ljudi koji sve to mogu ostvariti. Sva tri gradonačelnička kandidata i njihova izborna mašinerija imaju četrdesetak dana da nas uvjere da su baš oni pravi izbor za naš grad.

 

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Bernard iz Gorice
Bernard iz Gorice
12 days ago

Ajde da ne budemo uvijek kritični. Nisu loši slogani. Još kad bi i iza njih stahala djela a ne samo riječi i slova

Alejandro Horvat
Alejandro Horvat
12 days ago

Valjda bu se pojavil i neko četvrti na tim izborima