Novi uspjeh HNK Gorice i njenog predsjednika: Nenad Črnko, nakon finala nogometnog Kupa, na gorički Gradski stadion dovodi i Vatrene

nenad črnko
Nenad Črnko predsjednik je HNK Gorice i član Izvršnog odbora HNS-a

Predsjednik HNK Gorice i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Nenad Črnko postigao je još jedan uspjeh. Nakon što je na gorički Gradski stadion uspio dovesti finale nogometnog Kupa, danas je na Facebooku potvrdio da će početkom lipnja na isti travnjak istrčati Vatreni, A reprezentacija Hrvatske predvođena Lukom Modrićem.

Konkretnije, Hrvatska će posljednju pripremnu utakmicu u domovini odigrati upravo tog 2. lipnja protiv Armenije na goričkom stadionu. Potom slijedi provjera u Belgiji, a 13. lipnja i prva utakmica Europskog prvenstva protiv Engleske na Wembleyu.

Evo što je Nenad Črnko napisao u statusu na Facebooku:

Nakon plasmana u polufinale nogometnog kupa Hrvatske, Gorica će svom gradu pokloniti dva najveća nogometna događaja u povijesti gradskog nogometa. Već 19. svibnja na gradskom stadionu u Velikoj Gorici igrat će se finalna utakmica Kupa Hrvatske, a 02. lipnja Luka Modrić će na gradskom stadionu povesti naše reprezentativce u prijateljskoj utakmici Hrvatske pred odlazak na EURO protiv Armenije. Velika Gorica će imati prilku pozdraviti najbolje igrače reprezentacije Hrvatske u kojoj će osim bivših i sadašnjih igrača Gorice Ante Budimira i Kristijana Lovrića istrčati i treći Goričan Marcelo Brozović.

Unatoč tome što je za Goricu za sada 2020. godina bila povijesno najbolja, povijest se ipak voli ponavljati, a nakon što smo u našem gradu prvi imali priliku dočekati i čestitati Hrvatskoj na svjetskom srebru u srpnju 2018., tri godine poslije imat ćemo priliku baš to svjetsko srebro ispratiti na prvenstvo Europe. Sve ovo ne bi bilo moguće bez iznimno kvalitetne podrške lokalne zajednice u izgradnji i održavanju sportske infrastrukture na području cijelog grada i svih sportova, a ovakvi sportski događaji su samo potvrda da smo napravili vrhunski posao u posljednjih nekoliko godina na svim poljima. Vidimo se u Velikoj Gorici!

Naravno da Nenad Črnko nije napisao u tom statusu koliko je njegovog rada i lobiranja stajalo iza svega toga. Od uspjeha HNK Gorice, preko domaćinstva finala Kupa i, na kraju, ugošćavanja Vatrenih. No, ta samozatajnost ne iznenađuje one koji poznaju Črnka.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare