Croatia Airlines ukinula direktne linije: Iz prodaje povukli čak 10 međunarodnih linija iz Zagreba

croatia
Foto: Croatia Airlines / A. Grubelic

Croatia Airlines povukla je iz prodaje 10 međunarodnih linija na kojima je prometovala u ljeto 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije, javlja portal Croatian Aviation.

Radi se o međunarodnim linijama iz Zagreba koje je kompanija postepeno uvodila od ljeta 2016. godine, te na kojima je prometovala sezonski, u ljetnom redu letenja. Većina linija bila je u prometu od travnja do listopada, no određene linije kretale su s operacijama ranije, u ožujku, te se nastavljale sve do prosinca.

Izgledno je da kompanija u nadolazećem ljetnom redu letenja neće obnoviti promet na čak 10 međunarodnih linija iz zagrebačke zračne luke, a to su linije prema Barceloni, Bukureštu, Lisabonu, Mostaru, Milanu, Pragu, Oslu, Stockholmu, Helsinkiju i St. Petersburgu.

Atletski klub Velika Gorica

Na linijama iz Barcelone i Lisabona trebale bi prometovati kompanije Vueling i TAP Portugal, Prema Milanu će prometovati Ryanair, a prema ostalim destinacijama (Bukurešt, Mostar, Prag, Oslo, Stockholm, Helsinki i St. Petersburg) zagrebačka zračna luka neće imati direktnih linija.

Kako navodi Croatian Aviation, u prodaji su tek linije iz Zagreba prema Dublinu i Ateni (sa zaustavljanjem u Dubrovniku), no postavlja se pitanje hoće li Croatia Airlines u predstojećim tjednima povući iz prodaje i liniju prema Dublinu, koju je nakratko uvela upravo sada, oko blagdana Uskrsa.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik u ljetnom će redu letenja nastaviti prometovati prema nizu europskih destinacija iz Zagreba, uglavnom prema velikim europskim čvorištima (poput Amsterdama, Pariza, Frankfurta, Londona i sl.), no postavlja se pitanje zašto kompanija nije odlučila prometovati na određenim linijama na kojima nema konkurencije, barem uz minimalno dva tjedna leta u samoj špici sezone.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare