Vozač ‘pod gasom’ krenuo autobusom s kolodvora: Dva puta udario u stup, svima je bilo jasno da nešto nije u redu, vozaču izmjerili 1,55 promila u krvi…

vozač
Nakon što je drugi put udario u stup, vozač je prijavljen policiji / Foto: PU međimurska

Vozač (54) s područja Zagrebačke županije krenuo je autobusom varaždinskih registracija s kolodvora u Čakovcu. U busu se nalazilo 11 putnika.

Izlazeći unatrag s perona udario je u betonski stup. Krenuo je unaprijed i ponovno udario u stup, ovoga puta s ogledalom. Pozvana je policija koja je utvrdila da je vozač doslovce bio ‘pod gasom’.

Evo službenog policijskog priopćenja:

U utorak, 6. travnja u 19 sati i 10 minuta u Čakovcu, Ulici Tome Masaryka na autobusnom kolodvoru, 54-godišnji vozač s područja Zagrebačke županije je upravljao autobusom varaždinskih registarskih oznaka, dok je u krvi imao alkohola 1,55 g/kg, kojom prilikom je obavljao vožnju unatrag s autobusnog perona na prilaznu cestu, a da se prije započinjanja te radnje nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Zbog toga je bočnim dijelom vozila udario betonski stup perona. Nakon toga je sa vozilom krenuo po peronu vožnjom unaprijed, gdje je bočnim vanjskim ogledalom udario u betonski stup. Za vrijeme vožnje u autobusu se nalazilo 11 putnika.
Vozaču je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole  te je uhićen.
Vozač će biti prekršajno sankcioniran.

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
i s u s
i s u s
7 days ago

ide gas – u rizli samo gas

ivan da
ivan da
6 days ago

“ide gas” – vozač