Ačkar najavio gradnju novih vrtića na području grada i u okolnim naseljima: Cilj je do kraja godine osigurati mjesto u vrtiću za svako dijete U izgradnji su vrtići u Maloj Buni i Selnici, a uskoro će krenuti izgradnja i vrtića u Lukavcu i Novom Čiču /// Spremna je građevinska dozvola za objekt DV-a Žirek u Koprivničkoj ulici koji će biti nadograđen /// Planira se i izgradnja modularnog vrtića na objektu DV-a Ciciban u Kolarevoj ulici

vrtića

Zbog sve većeg broja mladih obitelji s djecom koje se doseljavaju u naš grad, planira se gradnja novih vrtića na područja grada i u okolnim naseljima.

– Ishodili smo građevinsku dozvolu za objekt DV-a Žirek u Koprivničkoj ulici kojeg ćemo nadograditi kako bi dobili prostora za još četiri skupine. Također ćemo izgraditi modularni vrtića na objektu DV-a Ciciban u Kolarevoj ulici kod Glazbene škole – rekao je danas v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

U izgradnji su vrtići u Maloj Buni i Selnici, a uskoro će krenuti izgradnja i vrtića u Lukavcu i Novom Čiču.

– Cilj nam je do kraja godine osigurati mjesto u vrtiću za svako dijete – istaknuo je Ačkar.

Vrtić u Maloj Buni gradi se u sklopu Društvenog doma, a investicija je vrijedna 3,4 milijuna kuna. Vrtić u Selnici financira se europskim sredstvima. Investicija je vrijedna 7,8 milijuna kuna, od čega je 4,6 milijuna osigurano iz EU fondova. Objekt u Selnici moći će primiti 50-ero djece u tri odgojne skupine.

– Manji vrtićki objekti gradit će se u Lukavcu i Novom Čiču. U Lukavcu pregovaramo da preuzmemo postojeći objekt župnog ureda kojeg bi onda nadogradili. U Novom Čiču pregovaramo o objektu stare škole koja bi postala vrtić – kazao je Ačkar.

vrtića

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare