Velikogorički SDP i Glas tvrde da HDZ ne ispunjava predizborna obećanja: Obećali su dom za starije osobe, jeftinije grijanje, medicinski centar s rodilištem…

obećanja
Ozren Robić nabrojio je HDZ-ova neispunjena obećanja / Foto: SDP Velika Gorica

Velikogorički SDP i Glas danas su održali konferenciju za medije na kojoj su govorili o HDZ-ovim predizbornim obećanjima kojima, kažu, ne treba vjerovati. Vladajuća stranka daje građanima obećanja pred izbore, a ta ista obećanja nikada ne ispuni – tvrdi SDP i GLAS.

obećanja
Ozren Robić iz SDP-a i Stela Dragica Svračak iz Glasa

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica, Ozren Robić, rekao je kako je prije par dana aktualni v.d. gradonačelnika održao sastanak s direktorom HEP Toplinarstva, slikao se i objavio da to svi vide te je time poručio da će riješiti problem skupog grijanja za Goričane koji su priključeni na toplanu.

– Prije četiri godine se isto tako njegov prethodnik Barišić, čiji je aktualni v.d. bio zamjenik i dugogodišnji suradnik, slikao, dogovarao i obećavao rješavanje tog problema. I opet pred izbore. I ništa nije napravljeno – istaknuo je Robić.

Robić je nadodao da je u 12 godina sve isto, iako je Ačkar svojevremeno javno govorio da očekuje izmjenu zakona, kako bi se smanjila cijena grijanja.

– Problem grijanja nije riješen, zakon nije izmijenjen, a Ačkar niti Barišić nisu ništa napravili, niti predložili izmjene zakona – kazao je Robić.

Ugovori se ne potpisuju prije izbora

Robić nadodaje da je pitanje elementarne političke korektnosti potpisivanje ugovora tik pred izbore.

– Kada već 12 godina nisu riješili problem, mjesec dana prije izbora nije korektno potpisivati ugovore koje će iduća vlast morati poštivati i provoditi. A ugovori, svjedoci smo, nisu im jača strana – rekao je Robić.

HDZ-u, govori nadalje Robić, to nije jedino neizvršeno obećanje. Govorili su tako da će izgraditi suvremeni medicinski centar s rodilištem, centar grada bez automobila, program poticajne stanogradnje, solarni grad, rekreacijske centre Čiče i Ježevo te tramvajsku liniju Velika Gorica – Zagreb. I opet ništa nisu napravili. Zato HDZ-u ne treba vjerovati!

Bilo je svojevremeno govora, nadodaje Robić, i o digitalizaciji urbanističkih planova.

– Ako je to ono što sada imamo na stranicama grada, neću komentirati. Samo ću vas uputiti da pogledate geoportal Grada Zagreba, pa ćete vidjeti što znači digitalizacija urbanističkih planova – rekao je Robić.

– Kaže jedna narodna izreka da se “najviše laže prije izbora i poslije lova”. Ali ovo što HDZ obećava, nadilazi mudrosti i mogućnosti svih narodnih izreka. Za njih građani postoje samo pred izbore. i tada ih se sjete. A poslije izbora postoje samo oni, njihovi prijatelji i kumovi…i njihovi interesi”, rekao je Robić za zaključio da HDZ-u ne treba vjerovati zato jer su sve ovo do sada obećavali, a nisu ispunili.

Predsjednica velikogoričkog GLAS-a Stela Dragica Svračak kazala je da je apsurdno da v.d. gradonačelnik Ačkar, koji zajedno s dosadašnjim nije napravio ništa po pitanju rješenja grijanja, ponovno obećava rješavanje istog problema.

– I opet pred izbore. Pitanje je – ako nisu u 12 godina, a obećali su riješiti taj problem, zašto bi im trebalo vjerovati opet – pita se Svračak.

Dom za starije nije izgrađen

Potom je nabrojila još neka od obećanja koja je HDZ davao pred izbore.

– Prije četiri godine obećali su izgradnju doma za starije i nemoćne. Naravno da od doma nema ništa. Štoviše, zemlja na kojoj se trebalo graditi, grad ju je prodao. Ali to ne sprječava aktualnog v.d. gradonačelnika da se i za ovaj problem opet slika, ovaj put s ministrom Aladrovićem prije par dana i da nas uveseljava sa pričam o projektu izgradnje doma za starije i nemoćne. Opet prije izbora, kao što su obećali i prije četiri godine. I opet nisu napravili ništa – kaže Svračak pa nadodaje da su obećali i nove priključke na odvodnju s novim pročistačem, a umjesto toga imamo najveću aferu u Hrvatskoj, zbog čega su neki završili u Remetincu, a neki se “besramno ponovno nude građanima kao izbor”.

obećanja
Stela Dragica Svračak

Svračak kaže kako oni nisu protiv da se bilo što od ovoga napravi u njihovom gradu.

– Naprotiv, mi smo za to da se to napravi, ali smo protiv toga da se građane bezočno laze i mulja i obećava pred izbore – jer njima je bitno samo da se pobijedi, namiri sebe i svoje i da se sve učini da građani zaborave što je njima obećano – zaključila je Stela Dragica Svračak.

obećanja

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare