Dr. Ivan Bekavac: Do kraja godine veći dio djece u Velikoj Gorici ostat će bez adekvatne pedijatrijske skrbi i to je apsolutno neprihvatljivo

dr. ivan bekavac
Dr. Ivan Bekavac govorio je o lošem stanju u velikogoričkom zdravstvu / Foto: Matej Crnogaća

Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice dr. Ivan Bekavac, u društvu kandidatkinje za županicu Zagrebačke županije Marine Štokan Bosanac, osvrnuo se na aktualno stanje zdravstvene zaštite naših sugrađana te predstavio svoje projekte i programe.

Bekavac je uvodno istaknuo da problem neadekvatne zdravstvene zaštite najviše muči Velikogoričane koji je iz godine u godinu sve češće moraju tražiti po zagrebačkim bolnicama. Rezultat je to višegodišnje nebrige lokalne vlasti o zdravstvenoj skrbi naših sugrađana, koju su i po zakonu dužni pružiti.

– Liječnika specijalista u našem Domu zdravlja sve je manje. Oni koji su pred mirovinom uskoro će se i umiroviti, a oni koji rade iz mirovine uskoro će prestati raditi, zaključuje dr. Bekavac.

Jedna od mjera koju namjerava provesti u djelo jest uvođenje niza specijalističkih ordinacija koje će biti dostupne Velikogoričanima – od psihijatara, internista, dijabetologa, endokrinologa i otorinolaringologa. Posebno je istaknuo problem zdravstvene skrbi za one najmlađe.

– Velikoj Gorici djelovalo je pet timova pedijatara. Danas je većina pedijatara pred mirovinom ili radi iz mirovine. Bojim se da će do konca ove godine veći dio naše djece ostati bez adekvatne zdravstvene skrbi, što smatram apsolutno neprihvatljivim. Kao gradonačelnik zauzet ću se da kao partner županijskoj upravi Doma zdravlja iznađem rješenje za ovaj problem. Jedan od prvih prioriteta bit će raspisivanje natječaja za zapošljavanje pedijatara koji bi ostali u našem gradu i tako dugoročno riješili ovaj gorući problem.

Dr. Bekavac na kraju je predložio još nekoliko mjera i projekata koji su sastavni dio njegovog političkog programa – od izgradnje poliklinike s dnevnom bolnicom, jačanja patronažne skrbi, rane dijagnostike za djecu s posebnim potrebama, izmještanja službe Hitne medicine u nove prostore pa do programa prevencije. Jer, kako naglašava, jedna kuna uložena u preventivne programe štedi četiri kune potrebne za liječenje.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare