Upozorenje meteorologa za naše područje: Danas mogući olujni udari vjetra, na Jelačić placu vjetar srušio dio skele i ozlijedio prolaznika

vjetar
Vjetar je otpuhao dio skele na zagrebačkom Jelačić placu / Foto: Gorica.info

Upozorenje za jak vjetar objavio je Državni hidrometeorološki zavod. Meteorolozi ističu kako se danas očekuje mjestimice jak jugozapadni vjetar, a mogući su i olujni udari, osobito u sjevernim predjelima. Očekuju se najjači udari vjetra 55-70 km/h.

Danas prijepodne udar vjetra je otpuhao dio skele koja se nalazi na zgradi na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, točnije na Splavnici – prolazu s Trga prema tržnici Dolac. Kako je objavio N1, vjetar je snažno zapuhao nešto iza 10 sati. Pao je dio skele i ozlijedio starijeg prolaznika, došla je i Hitna pomoć. Kako je za N1 rekla jedna očevitkinja čovjek je, srećom, samo lakše ozlijeđen.

Vjetar je u više navrata posljednjih godinu dana stvarao probleme i na velikogoričkom području. Najviše krajem lipnja prošle godine kada su orkanski naleti rušili i velika stabla u središnjem goričkom parku pokraj Muzeja Turopolja. Stoga treba ozbiljno uzeti upozorenja meteorologa.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare