Ivo Jelušić sa strankama koje ga podržavaju obišao groblje u Kušancu: Ovo je nedostojno za šesti grad po veličini u Hrvatskoj

groblje
Groblje u Kušancu još uvijek nije završeno / Foto: SDP Velika Gorica

Kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić s predstavnicima građana i političkih stranaka koje ga podržavaju, obišao je u nedjelju groblje Kušanec, gdje i dalje nema dostojanstvene mrtvačnice niti mjesta za ispraćaj pokojnika, priopćili su iz goričkog SDP-a.

Nakon odluke tadašnje  gradske vlasti pod vodstvom SDP-a da se traži nova lokacija za groblje, izbor je pao na ovo u Kušancu. No, vlasnik zemljišta je bila država te se tada HDZ-ova državna vlast uz podršku goričkih HDZ-ovaca usprotivila da se ovo zemljište pokloni gradu Velika Gorica.

Sada, 13 godina nakon toga, groblje još nije završeno i uređeno. Nema prave i primjerene mrtvačnice i sale za ispraćaj s pripadajućim prostorima pa se danas naši mrtvi ispraćaju iz „limenke“. Jer kada nešto krivo krene ispočetka, teško se poslije ispravlja ili nadoknađuje, poručuju iz SDP-a.

groblje

– S oko 10 milijuna kuna koje se dalo za zemljište, a koje se nije trebalo dati, groblje se moglo urediti do kraja. Ovo je nedostojno za šesti grad po veličini u Hrvatskoj – rekao je kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić, pa nadodao da je „Gorica zaista velika, ali po broju nagomilanih i neriješenih problema“.

– Izgradnja mrtvačnice sa salom za ispraćaj i ostalim potrebnim sadržajima bit će prioritet nove gradske uprave koju ću predvoditi – izjavio je Ivo Jelušić.

groblje

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare