Za izgradnju poduzetničkog inkubatora Grad Velika Gorica dobio 21,2 milijuna kuna iz europskog fonda: Gradnja počinje ove godine

inkubatora
Izgradnja poduzetničkog inkubatora počinje ove godine / Foto: Facebook

Velika Gorica se pridružuje gradovima koji za izgradnju poduzetničkog inkubatora koriste europska sredstva. Upravo je donesena odluka kojom se za izgradnju goričkog inkubatora dodjeljuju europska bespovratna sredstva i to u iznosu većem od 21 milijun kuna.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak potpisala je Odluku o financiranju projekta – VG Poduzetnički inkubator kojom se Gradu Velikoj Gorici dodjeljuju bespovratna financijska EU sredstva u iznosu od 21.250.000,00 kuna za izgradnju i opremanje poduzetničkog inkubatora.

To je 81 posto investicije vrijedne više od 26 milijuna kuna, a ostalo će se financirati iz gradskog proračuna. Inkubator će se graditi na dijelu površine u Ulici Podložnica.

inkubatora

– Uz poduzetnički inkubator, čija će izgradnja krenuti ove godine, pokrenuli smo i Start-up inkubator namijenjen poduzetnicima početnicima. Veseli me da su prvi korisnici su već ušli u njegove prostore – objavio je v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar.

VG Poduzetnički inkubator će biti moderno uređen prostor, po svim standardima koje imaju prostori u Europi i Americi. Osim ureda za poduzetnike, bit će osigurana i tri opremljena laboratorija s opremom za razvoj umjetne inteligencije i gaming industriju. Uz to će imati i popratne prostorije poput čajne kuhinje, prostoriju za druženje, a na jednoj etaži bit će potpuno opremljen prostor za co-working namijenjen freelancerima te multifunkcionalna dvorana u kojoj će se moći održavati edukacije.

inkubatora

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Alan Š
Alan Š
23 days ago

Samo da ne bude još jedna Vegora…