Opet se treslo: Iako su potresi bili lagani, osjetili su se i na velikogoričkom području, a dio građana ponovno se uznemirio

potresi
Slabiji potresi sinoć su opet pogodili Banovinu / Izvor: EMSC

Dva lagana potresa na Banovini zabilježena su sinoć, javlja EMSC. Prvi se osjetio u 22:34 sati s epicentrom jugozapadno od Gline i magnitudom 1.9 prema Richteru. Drugi je uslijedio nešto manje od pola sata poslije i bio je magnitude 2.2 prema Richteru s epicentrom 19 kilometara južno od Velike Gorice nadubini od 2 kilometra.

Iako su potresi bili slabi ponovno su uznemirili dio građana, posebno ovaj drugi. Na EMSC-u svoja svjedočanstva ostavilo je više od 130 ljudi s našeg područja. Tako je osoba iz Kravarskog napisala da su ”bila dva i to jaka potresa”. Žena iz Velike Bune istaknula je da je ”čula tutnjavu i da se lagano zatreslo nakon dugo vremena“.

Naknadni potresi su, kao što smo već puno puta čuli od stručnjaka, normalna pojava. No, oni se, kao uostalom niti jedan potres, ne mogu predvidjeti, niti kada će se dogoditi niti koje snage će biti. Stoga moramo živjeti s tim. Nije baš utješno, ali od toga ne možemo pobjeći.

Posljednji jači potres pogodio je Banovinu prije tjedan dana, točnije 6. travnja, bio je magnitude 4.6 prema Richteru i jako se osjetio u Velikoj Gorici i Zagrebu.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare