Ministrica Nataša Tramišak u Velikoj Gorici: Stigao ugovor za izgradnju VG poduzetničkog inkubatora vrijedan 21,2 milijuna kuna

ministrica
Krešimir Ačkar i ministrica Nataša Tramišak

Četiri ugovora iz mehanizma teritorijalnih ulaganja, vrijedna 47 milijuna kuna, potpisali su danas u Velikoj Gorici ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak te predstavnici gradova i općina iz Zagrebačke županije. Ministrica Tramišak čestitala je svima na uspješnoj pripremi projekata i uručila im ugovore o sufinanciranju.

Među odabranim projektima je i VG Poduzetnički inkubator vrijedan 26 milijuna kuna, koji će se sufinancirati sredstvima iz EU fondova u vrijednosti 21,2 milijuna kuna.

Izvrsna suradnja s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potvrđena je i kroz odluku o sufinanciranju razvoja biciklističke infrastrukture na području Velike Gorice u vrijednosti od 5,4 milijuna kuna.

– Posebno ističem i projekt poduzetničkog inkubatora upravo u Velikoj Gorici koji će zasigurno značajno doprinijeti razvoju poduzetništva upravo na području ovoga grada. Poduzetnički inkubator koji kao potporna poduzetnička institucija sa sobom nosi i budućnost za razvoj novih malih inovativnih poduzetnika – rekla je Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a.

Ačkar: Stvorit ćemo neke nove Rimce

– U projekt će se maksimalno uključiti i naša velikogorička razvojna agencija VEGORA, kao i naš odjel za europske fondove. Ono što je jako bitno naglasiti je multifunkcionalna dvorana i sve ono što će mladim poduzetnicima biti potrebno, bit će im na raspolaganju i nadamo se da ćemo kroz koju godinu moći reći da smo stvorili neke nove Rimce i nove uspješne poduzetnike upravo iz Poduzetničkog inkubatora u Velikoj Gorici – kazao je Krešimir Ačkar.

Ačkar se u svom govoru osvrnuo i na proteklih nekoliko mjeseci od kada je preuzeo odgovornost za Veliku Goricu.

– Ministarstvo je pokazalo jedan izniman sluh, iznimnu kvalitetu, volju i poticaj našemu gradu jer smo osigurali preko 30 milijuna kuna za razvitak našega Turopolja i Velike Gorice. Govorimo tu o muzejskom depou, o biciklističkoj i pješačkoj stazi od Velike Gorice prema naselju Staro Čiče i Vukovina za koje smo dobili rješenje prije svega dva mjeseca kao i rasvjete na biciklističkim stazama koje spajaju Veliku Goricu i Zagreb. Velika Gorica je jedan od najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj što znači da ima vrlo visok indeks razvijenosti te samim time teže participiramo na EU fondove, ali Ministarstvo pokazuje da kvalitetan projekt uvijek dođe do izražaja -istaknuo je Ačkar.

Na području Zagrebačke županije od 2014. do 2020. godine iz EU fondova ugovoreno je više od 4 milijarde kuna vrijednih europskih projekata, istaknula je ministrica Tramišak. Među njima su projekti vodno-komunalne infrastrukture, željezničke infrastrukture, kao i centara kompetentnosti.

ministrica

Župan Kožić: Ovi ugovori su velika pomoć

Župan Stjepan Kožić kazao je kako će ovi ugovori općinama i Velikoj Gorici biti dodatna pripomoć za veću kvalitetu života.

– Siguran sam da će i u idućem vremenu, posebno kroz Program oporavka, ali i kroz nove financijske omotnice, Zagrebačka županija zajedno sa svojim općinama i gradovima prijaviti značajan broj projekata, a veliki dio toga i realizirati – kazao je župan Kožić.

Osim sufinanciranja VG Poduzetničkog inkubatora, ministrica Tramišak ugovore je uručila i Općini Marija Gorica za projekt izgradnje biciklističke staze, Općini Pušća za biciklističku stazu uz potok Lužnicu te Općini Brdovec za ‘Rail-Ride’, projekt izgradnje biciklističke staze uz željezničku prugu.

ministrica

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare