Još jedan rezultatski bljesak Atletske škole MK Velika Gorica: U Varaždinu osvojili hrpu zlatnih, srebrnih i brončanih medalja

medalja
Foto: Maraton klub Velika Gorica

Drugo kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za starije kategorije održano je u Varaždinu, a Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica kući nosi hrpu medalja. Tri zlatne medalje osvojili su Ivan Toma Aščić u kategoriji mlađih kadeta u disciplini 300 m s vremenom 44,47 sek, Tena Pertačić u kategoriji starijih kadetkinja u disciplini 1000 m s vremenom 3:12,27  i Nina Vuković u kategoriji žena na 600 m s osobnim rekordom s vremenom 1:32,58.

– Redoviti i kvalitetni treninzi pod vodstvom Franje Gavranovića opet su pokazali da velikogorička atletika ima svoje zaljubljenike i perspektivnu budućnost među najmlađim sugrađanima, što zorno potkrepljuju rezultati i masovnost naših članova na ovom natjecanju – ističu iz kluba.

medalja

Druga mjesta osvojila je Tena Martinec u kategoriji starijih kadetkinja u disciplini 300 m s vremenom 41:84 sek te štafeta 4 × 300 m za starije kadetkinje u sastavu Livija Debelić-Tara Petračić-Chiara Menalo-Tena Martinec.

Treća mjesta ostvarili su atletski svestrana Ema Vuković u disciplini 100 m za starije kadetkinje u vremenu 13,32 (sa samo dvadeset stotinki sekunde iza pobjednice) te uvijek vrijedna i samozatajna Iva Karlović Papak na 1000 m u vremenu 3:20,25.

Rezultati u disciplini na 300 metara

U disciplini 300 m za mlađe kadetkinje Atletska škola ostvaruje peti plasman sa Zetom Hećimović Obradović, deveto mjesto Petra Knežević i dvadeset i peto mjesto Tara Menalo. U istoj kategoriji za mlađe kadete sedmi je Marko Knežević, a osamnaesti Matej Buljan.

U utrci na 1000 m za mlađe kadete i plasman na šestu poziciju ostavrio je Bruno Martinčević, a na 100 m za starije kadetkinje Livija Debelić i Tara Petračić su jedanaesta odnosno trinaesta pozicija.

Na 1000 m za starije kadetkinje Brigita Grčić bila je petoplasirana. S istim plasmanom samo u kategoriji mlađih juniorki i disciplini 300 m penje se i Lucija Sever.

U utrci na 1000 m kod mlađih juniorki sedmo i osmo mjesto zauzimaju Anja Petračić i Antonia Silaj.

medalja

I na kraju, u kategoriji mlađih juniora Atletska škola ostvaruje identičan plasman na osmo mjesto i to u kategoriji 300 m za Viktora Benedettia i Martina Marčeca na trci od 1000 m.

S ukupno osvojenih 449 bodova na ovom natjecanju u Klubu su više nego zadovoljni.

U Varaždinu je trčalo 23. goričkih atletičara

Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom okupljanju atletičara iz 29 klubova sjeverozapadne Hrvatske predstavljalo je 23 pojedinačna natjecatelja uz dodatni nastup jedne, ali vrijedne, štafete, objavili su iz kluba.

Članovi Maraton kuba Velika Gorica žele svim sportašicama i sportašima Zajednice športskih udruga Grada Velika Gorica izraziti podršku za promptni izlazak iz „novog normalnog” i povratak na ono „staro normalno“, kojim bi se otvorila mogućnost redovitih treninga i natjecanja pod jednakim uvjetima za sve kategorije klubova i vrste sportova.

medalja

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare