Goričkim poljoprivrednicima stiže bespovratna potpora iz gradskog proračuna: Raspisan je javni natječaj, možete dobiti do 30.000 kuna

poljoprivrednicima
Goričkim poljoprivrednicima stiže bespovratna potpora iz gradskog proračuna / Foto: Pixabay

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivrednicima. Na natječaj se mogu prijaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Poljoprivrednici trebaju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, imaju prebivalište, odnosno sjedište i bave se poljoprivrednom proizvodnjom na području Grada Velike Gorice, imaju dokaz o obavljenom ulaganju za koje traže potporu, životinje moraju biti upisane u Jedinstveni Registar domaćih životinja. Važno je da životinje nisu smještene na području užeg dijela naselja Velike.

Pojedina gradska potpora poljoprivredi korisnicima se odobrava nakon provjere dokumentacije i moguće kontrole na terenu.

Za isto ulaganje korisnik može potporu ostvariti samo jedanput. Pojedinom korisniku može se u jednoj proračunskoj godini dodijeliti potpora za navedene mjere u ukupnom iznosu do maksimalno 30.000,00 kuna, a jedna mjera ne isključuje drugu.

Potpore se dodjeljuju poljoprivrednicima za edukaciju i stručno osposobljavanje, nabavu nove proizvodne opreme, nabavu voćnih sadnica, sadnica jagoda i loznih cjepova, ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica, uzgoj cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja, uzgoj gljiva, baždarenje prskalica. Ovim sredstvima može se financirati i premiju osiguranja, umjetno osjemenjivanje krava i junica, kontrola plodnosti tla na poljoprivrednom gospodarstvu, nabava strojeva i opreme, uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja i hrvatski posavac) te nabava opreme za ograđivanje površina radi držanja stoke na otvorenom.

Detaljne upute i rokovi za prijave dostupni su na službenim gradskim stranicama.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare